Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Wat is Lion’s Mane?

Lion’s Mane, ook wel bekend als pruikzwam, is een paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt in Azië en steeds populairder wordt in Nederland. Met zijn opvallende uiterlijk en bijzondere bijnamen heeft deze paddenstoel veel te bieden. Lion’s Mane wordt steeds vaker gebruikt vanwege de mogelijke voordelen voor het lichaam. In deze blog kijken we naar de oorsprong, voordelen en manieren van consumptie van deze unieke paddenstoel. Of je nu bekend bent met Lion’s Mane of er voor het eerst over hoort, dit artikel geeft een overzicht van wat je moet weten over deze bijzondere paddenstoel.

Beschrijving en herkomst

Uiterlijke kenmerken van Lion’s Mane

De Lion’s Mane paddenstoel, ook wel bekend als pruikzwam, is een bolle, crèmekleurige paddenstoel die bestaat uit veel dunne stengels, waardoor de pluizige looks ontstaan. Deze paddenstoel heeft verschillende bijnamen zoals apenkop en pom pom vanwege zijn unieke verschijning.

Natuurlijke groeiomgeving en cultivering

De Lion’s Mane paddenstoel groeit voornamelijk in een gematigde klimaatzone, met natuurlijke groeiomgevingen in Azië, Noord-Amerika en Noord-Europa. Deze pruikzwam is een zwakteparasiet die voornamelijk groeit op wonden in de stam van oude beukenbomen. Hoewel het in het wild voorkomt, worden Lion’s Mane paddenstoelen tegenwoordig voornamelijk gekweekt op boomstammen of gesteriliseerd zaagsel, onder gecontroleerde omstandigheden.

Voordelen en gebruik

Culinaire toepassingen en receptideeën

De Lion’s Mane paddenstoel is niet alleen geliefd vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, maar ook vanwege zijn veelzijdigheid in de keuken. Van vegan ‘steak’ plakken tot hartige koekjes en roerbakgerechten, er zijn talloze manieren om deze paddenstoel te verwerken in culinaire creaties. De Lion’s Mane heeft een milde, zoete smaak en een textuur die vergelijkbaar is met krab, waardoor het een geliefd ingrediënt is onder culinaire liefhebbers.

Als je eenmaal een Lion’s Mane in handen hebt, is het aan te raden om deze kort af te spoelen en op de juiste manier te bewaren om de versheid te behouden. Het oogsten van deze paddenstoel is vaak alleen mogelijk van de late zomer tot in de herfst, maar je kunt ook Lion’s Mane poeder gebruiken als alternatief.

Dagelijkse consumptie en productvormen

Aanbevolen hoeveelheden en consumptiemethoden

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid lion’s mane-paddenstoel varieert per situatie en product. Over het algemeen wordt een dosis van 2-4 gram per dag aanbevolen voor capsules of poedervorm met extractvariant. Raadpleeg echter altijd de doseringsadviezen van het specifieke product om de optimale consumptie te bepalen.

Overzicht van supplementen en verwerkte producten

De lion’s mane-paddenstoel is verkrijgbaar in verschillende supplementen en verwerkte producten, zoals poeders, tincturen, extracten en zelfs koffie. Deze producten maken het gemakkelijk om de voordelen van de paddenstoel toe te voegen aan je dagelijkse routine, of je nu een drukke levensstijl hebt of graag experimenteert met nieuwe recepten. Het gebruik van lion’s mane in supplement vorm kan een waardevolle aanvulling zijn op een gebalanceerd dieet en kan op verschillende manieren worden ingepast in je dagelijkse voeding.

Veiligheid en bijwerkingen

Algemene veiligheid en zeldzaamheid van bijwerkingen

Lion’s mane wordt over het algemeen als zeer veilig beschouwd, zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Hoewel bijwerkingen dus uiterst zeldzaam zijn, kan er in sommige gevallen sprake zijn van een persoonlijke gevoeligheid, wat bij hogere doseringen kan leiden tot milde darmklachten. Het is belangrijk om de doseringsadviezen van specifieke producten te raadplegen en bij twijfel een arts te raadplegen.

Speciale overwegingen en advies voor specifieke groepen

Voor specifieke groepen zoals zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, en personen met specifieke ziektebeelden is het altijd raadzaam om voor het gebruik van lion’s mane supplementen advies in te winnen bij een arts. Hoewel lion’s mane over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het altijd verstandig om specifieke medische situaties in overweging te nemen voordat men deze paddenstoel inneemt.

Conclusie

Samenvattende beoordeling van Lion’s Mane

De Lion’s Mane paddenstoel, ook wel bekend als pruikzwam, is een populaire keuze vanwege zijn vele voordelen. Met zijn rijke smakenpalet en veelzijdige bereidingsmogelijkheden, is het een waardevolle toevoeging aan het dieet.

Persoonlijke afstemming en integratie in het dieet

Het is essentieel om Lion’s Mane in jouw dieet op te nemen op basis van jouw behoeften en levensstijl. Of je nu kiest voor het koken met de paddenstoel, het gebruik van supplementen of het experimenteren met verschillende recepten, de kracht van Lion’s Mane kan een waardevolle aanvulling zijn voor een gebalanceerd en gevarieerd dieet.

Lion’s Mane is beschikbaar in verschillende vormen, zoals poeder, tinctuur en extracten, waardoor het gemakkelijk is om het op te nemen in dagelijkse maaltijden of rituelen. Het is belangrijk om te luisteren naar jouw eigen behoeften en overwegingen te maken op basis van persoonlijke voorkeuren en doelen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

V: Wat is Lion’s Mane paddenstoel?

A: Lion’s Mane paddenstoel, ook bekend als pruikzwam, is een bolvormige, crèmekleurige paddenstoel met pluizige uitsteeksels. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in Chinese vanwege zijn diverse voordelen.

V: Waar komt Lion’s Mane vandaan?

A: Lion’s Mane paddenstoel groeit voornamelijk in Oost-Azië, Noord-Amerika en Noord-Europa. Het gedijt op oude beukenbomen en andere loofbomen als zwakteparasiet en wordt ook gekweekt op boomstammen of gesteriliseerd zaagsel.

V: Welke bijnamen heeft Lion’s Mane?

A: Lion’s Mane wordt ook wel apenkop, pruikzwam, pom pom blanc of bergmonnik genoemd, vanwege zijn opvallende uiterlijk en textuur die lijkt op een egel of een bloemkool.

V: Hoe kan Lion’s Mane worden ingenomen?

A: Lion’s Mane kan op verschillende manieren worden bereid, zoals in plakken gebakken, verwerkt in koekjes of roerbakgerechten, of gegrild als bijgerecht. Het kan ook worden verwerkt in poedervorm, tincturen of extracten voor gemakkelijke consumptie.

Lions’ Mane te koop?

Puur Nordic is een specialist in de Lion’s mane, Chaga en andere paddenstoelen producten. We hebben een ruime selectie van hoogste kwaliteit paddenstoelen producten, meeste van de producten zijn biologisch. Wij geloven in kwaliteit daarom kiezen wij voorzichtig voor alleen de beste en hoogste kwaliteit  producten verkrijgbaar.

Beste Biologische Lions’ Mane producten van Puur Nordic

Biologische Lion’s Mane Extract 100ml

Onze Pruikzwam (Lion’s Mane) komt uit een schone pure omgeving en wordt zo geoogst dat dit een minimale impact heeft op de omgeving. Onze extracten dragen daarom ook het biologische keurmerk. 1 fles bevat hetzelfde als 150 g rauwe, gedroogde, gecertificeerde biologische Pruikzwam! Dit product is uiteraard met de hoogste kwaliteit ingrediënten en uitvoerig getest. Zodat u het beste krijgt wat we kunnen bieden!

Biologische Lion’s Mane vloeibaar extract eigenschappen

 •  Hoge kwaliteit 100 ml violetkleurige glazen druppelflesje.
 • Gemakkelijk te gebruiken, voeg gewoon drie druppelaars toe aan een glas water.
 • Heet water en alcohol (dubbel) gewonnen uit duurzaam geoogste biologische lion’s mane.
  • Bevat zowel water als niet-wateroplosbare verbindingen.
  • Gemaakt van extract >30% Bètaglucanen 1,3/1,6.
 • Pure paddenstoelsmaak. Geen kunstmatige toevoegingen of smaakstoffen.
 • Geen toegevoegd zetmeel, graan of andere vulstoffen.
 • EU-gecertificeerd biologisch.
 • Glutenvrij, niet-GMO, veganistisch.
 • Hoogwaardige kwaliteit. Getest in door derden geaccrediteerde laboratoria.
 • Geen mycelium, alleen organische vruchtlichamen gebruikt.
 • Gebotteld in biofotonisch Miron-glas.

Biologische Lions Mane Extract 100ml

Biologische Lion’s Mane Mushroom Tincture – Hericium Erinaceus Extract

Biologische Lion’s Mane Mushroom Tincture – Hericium Erinaceus Extract van Kääpä Mushrooms – Enn van de beste, meest populaire en hoogste kwaliteit lion’s mane product op de markt Pruikzwam of in het engels Lion’s mane heeft zijn naam gekregen om het een leeuwachtige uitstraling heeft. Pruikzwam Extract van bevat 30% polysacchariden en bevat geen vulstoffen, granen of hulpstoffen.

Biologische Lion's Mane Mushroom Tincture - Hericium Erinaceus Extract

 

Biologische Lion’s Mane Poeder 250g

Biologische Lion’s Mane Poeder van Feel Vivid. Lion’s Mane (Hericium erinaceus) is een hoge kwaliteit lion’s mane product en is Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Veganistisch, Biologisch, GMO-vrij. Dit product bevat geen additieven of bewaarmiddelen.

Gebruik van Biologische Lion’s Mane Poeder:

Voeg de poeder ( 1 theelepel – 1 eetlepel dagelijks) toe aan water en verwarm ( 60-70 Celsius ) minstens 15-30 minuten in dat geval wordt Lion’s Mane overigens ook vaak met chaga gecombineerd. Wel is het beter niet voluit te laten koken, maar het langzaam te verwarmen bij een lage temperatuur om meer van de voordelen te kunnen beneficiëren. Hoe langer het kookt, hoe sterker het wordt.

Biologische Lion’s Mane Poeder

 

 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw