Snelle verzending
Chaga specialist
Scandinavische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Wat is Lion’s Mane?

Wat is Lion’s Mane?

Lees in deze interessante en informatieve blog post wat Lions’ Mane paddenstoel precies is – Lion’s Mane mushroom (Hericium erinaceus) is een heilzame paddenstoel uit de Oosterse geneeskunst en wordt al duizenden jaren door boeddhistische monniken traditioneel gebruikt. Lion’s Mane is een adaptogeen. Adaptogenen zijn niet toxische planten die het lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress. Lion’s Mane bevat ook veel Bètaglucanen

De Nederlandse naam van deze paddenstoel is Pruikzwam. De pruikzwam wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en nog steeds wordt de zwam gebruikt als medicijn. Lion’s mane mushroom neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen. Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen. Ze spelen een essentiële rol bij de differentiatie en overleving van verschillende zenuwcellen populaties in het perifere en centrale zenuwstelsel

Lion’s mane werking

Lion’s Mane is de perfecte “medicinale” spons voor een persoon die hulp wil bij het doen van creatief werk. De pruikzwam mushroom verbetert de concentratie en het geheugen en verbetert de stemming. Het kan een grote hulp zijn, bijvoorbeeld bij het studeren of in banen die precisie en concentratie vereisen.

De pruikzwam mushroom bevat componenten van de hericenonen en erinacines groep, die samen de activiteit van zenuwgroeifactor (NGF) stimuleren, ingrediënten die de groei en regeneratie van het zenuwstelsel in het Fins ondersteunen. NGF beschermt de zenuwen in de hersenen en het lichaam tegen de ziekten die onze leeftijd met zich meebrengt. Pruikzwam hericenones zijn de eerste actieve componenten die in de natuur worden aangetroffen om de NGF-synthese te verhogen.

Wat zijn adaptogenen?

Adaptogenen zijn kruiden en andere stoffen die helpen om de balans in het lichaam te herstellen en daarmee de fysieke en mentale weerbaarheid te versterken. Adaptogenen bezitten het unieke vermogen om zich aan te passen aan de behoeften van het lichaam. Ze kunnen zowel een kalmerende als energie stimulerende werking hebben zonder dat er sprake is van over stimulatie. Ze helpen ons om aan te passen aan stressoren en de stressreactie van het lichaam te verminderen.

Wat zijn bètaglucanen?

Bètaglucanen bieden een reeks gezondheidsvoordelen, waaronder maar niet beperkt tot het verlagen van cholesterol, het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel en het stimuleren van het immuunsysteem. Het menselijke immuunsysteem neemt bètaglucanen ten onrechte waar als vreemde indringers, waardoor een reeks immuun stimulerende cytokinen en beschermende verbindingen vrijkomt. Voorlopig onderzoek toont het vermogen van bèta-glucanen aan om de immuun functie te versterken.

Lions’ Mane te koop?

Puur Nordic is een specialist in de Lion’s mane, Chaga en andere paddenstoelen producten. We hebben een ruime selectie van hoogste kwaliteit paddenstoelen producten, meeste van de producten zijn biologisch. Wij geloven in kwaliteit daarom kiezen wij voorzichtig voor alleen de beste en hoogste kwaliteit  producten verkrijgbaar.

Beste Biologische Lions’ Mane producten van Puur Nordic

Biologische Lion’s Mane Extract 100ml

Onze Pruikzwam (Lion’s Mane) komt uit een schone pure omgeving en wordt zo geoogst dat dit een minimale impact heeft op de omgeving. Onze extracten dragen daarom ook het biologische keurmerk. 1 fles bevat hetzelfde als 150 g rauwe, gedroogde, gecertificeerde biologische Pruikzwam! Dit product is uiteraard met de hoogste kwaliteit ingrediënten en uitvoerig getest. Zodat u het beste krijgt wat we kunnen bieden!

Biologische Lion’s Mane vloeibaar extract eigenschappen

 •  Hoge kwaliteit 100 ml violetkleurige glazen druppelflesje.
 • Gemakkelijk te gebruiken, voeg gewoon drie druppelaars toe aan een glas water.
 • Heet water en alcohol (dubbel) gewonnen uit duurzaam geoogste biologische lion’s mane.
  • Bevat zowel water als niet-wateroplosbare verbindingen.
  • Gemaakt van extract >30% Bètaglucanen 1,3/1,6.
 • Pure paddenstoelsmaak. Geen kunstmatige toevoegingen of smaakstoffen.
 • Geen toegevoegd zetmeel, graan of andere vulstoffen.
 • EU-gecertificeerd biologisch.
 • Glutenvrij, niet-GMO, veganistisch.
 • Hoogwaardige kwaliteit. Getest in door derden geaccrediteerde laboratoria.
 • Geen mycelium, alleen organische vruchtlichamen gebruikt.
 • Gebotteld in biofotonisch Miron-glas.

Biologische Lions Mane Extract 100ml

Biologische Lion’s Mane Mushroom Tincture – Hericium Erinaceus Extract

Biologische Lion’s Mane Mushroom Tincture – Hericium Erinaceus Extract van Kääpä Mushrooms – Enn van de beste, meest populaire en hoogste kwaliteit lion’s mane product op de markt Pruikzwam of in het engels Lion’s mane heeft zijn naam gekregen om het een leeuwachtige uitstraling heeft. Pruikzwam Extract van bevat 30% polysacchariden en bevat geen vulstoffen, granen of hulpstoffen.

Biologische Lion's Mane Mushroom Tincture - Hericium Erinaceus Extract

 

Biologische Lion’s Mane Poeder 250g

Biologische Lion’s Mane Poeder van Feel Vivid. Lion’s Mane (Hericium erinaceus) is een hoge kwaliteit lion’s mane product en is Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Veganistisch, Biologisch, GMO-vrij. Dit product bevat geen additieven of bewaarmiddelen.

Gebruik van Biologische Lion’s Mane Poeder:

Voeg de poeder ( 1 theelepel – 1 eetlepel dagelijks) toe aan water en verwarm ( 60-70 Celsius ) minstens 15-30 minuten in dat geval wordt Lion’s Mane overigens ook vaak met chaga gecombineerd. Wel is het beter niet voluit te laten koken, maar het langzaam te verwarmen bij een lage temperatuur om meer van de voordelen te kunnen beneficiëren. Hoe langer het kookt, hoe sterker het wordt.

Biologische Lion’s Mane Poeder