Snelle verzending
Chaga specialist
Scandinavische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Wat is omega 3?

Gezondheid staat in deze periode van het jaar weer hoog bovenaan iedereens lijstje en helemaal nu tijdens de covid-19. Maar wat is nou gezond en wat hebben we nodig, daarover gaan wij jullie op de hoogte houden! En om te beginnen starten we vandaag met omega 3, een super hip en veel gebruikt product. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat maar liefst 90% van de bevolking een tekort heeft aan omega 3, en dat er bij de helft hiervan zelfs een ernstig tekort is. Omega 3 bevat veel onverzadigde vetzuren die van groot belang zijn voor ons lichaam en hier ook verschillende positieve uitwerkingen op hebben. De vetten die hier voor zorgen zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat het vetzuren zijn die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Deze vetzuren de plantaardige ALA (alfa-linoleenzuur) en de visvetzuren DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur), zijn in alle lichaamscellen en weefsels actief en zorgen ervoor dat het lichaam optimaal functioneert. De gezondheidsraad geeft als advies aan dat 1% van de calorieën die je op een dag nodig hebt van ALA afkomstig moet zijn. Daarnaast adviseren ze om per dag 200 milligram omega 3 vetzuren uit vis ( vis vetzuren ) binnen te krijgen.

Waar is het goed voor?

Omega 3-vetzuren worden aangeraden voor een gezonde voeding omdat ze beschermen tegen hart- en vaatziekten en goed zijn voor de ogen en hersenen. Daarnaast zorgen ze dat het lichaam optimaal functioneert.

Wat is de beste manier om Omega 3 binnen te krijgen?

Omdat je lichaam deze niet zelf aanmaakt zul je deze dus via je voeding binnen moeten krijgen, deze ALA-vetzuren zitten bijvoorbeeld in lijnzaad(olie), hennepzaad(olie), chiazaad, koolzaad(olie) en avocado’s. De DHA en EPA vertzuren kun je vinden in onder andere algen(olie) en vette vis, zoals bijvoorbeeld zalm, haring, tonijn, makreel of paling.

Beste manier om Omega 3 binnen te krijgen is vette vis, zoals bijvoorbeeld zalm, haring, tonijn, makreel of paling eten
Beste manier om Omega 3 binnen te krijgen is vette vis, zoals bijvoorbeeld zalm, haring, tonijn, makreel of paling eten

Wat is Vegan Omega 3?

Dat Omega 3 vetzuren super belangrijk zijn voor je gezondheid dat weten we inmiddels en dat deze voornamelijk in vis en schaaldieren zitten weten we ook, maar hoe krijg je dan als vegetariër of veganist voldoende omega 3 binnen of als je bijvoorbeeld geen vis lust. Omega 3 bestaat in zowel dierlijke als plantaardige vorm. Noten en zaden (chiazaad, walnoten, lijnzaad) zijn bijvoorbeeld rijk aan ALA, het lichaam kan ALA omzetten in EPA mar minder goed in DHA. DHA komt veelal in vis en schelpdieren voor, de reden dat de vis zo rijk is aan omega 3 is omdat vissen algen eten, en de algen zijn rijk aan omega 3. Dus kun je de omega 3 ook gelijk uit de bron halen!

Waar kan ik hooge kwaliteit omega 3 kopen?

Bij Puur Nordic kunt je de Omega 3 Super Krill Olie verkrijgen, dit is een uniek product en biedt de mogelijkheid om te genieten van omega-3-vetzuren in dezelfde natuurlijke vorm als in voedingsmiddelen zonder extra chemicaliën of vullingen. Onderzoek wijst uit dat de omega 3 uit krill olie maar liefst 48 maal krachtiger is dan de omega 3 die men aantreft in normale visolie.

Omega 3 Super Krill Olie van Puhdistamo
Omega 3 Super Krill Olie van Puhdistamo

Biologische Camelina Omega 3 Olie

Greenfinn’s Biologische Camelina Omega 3 Olie is een puur en ecologisch bewerkt biologisch en natuurlijk product met unieke voordelen en van hoog kwaliteit. Camelina heeft meer omega3 vetzuren dan olijfolie. Camelina olie wordt gebruik op verschillende manieren door de geschiedenis heen, het begon het al in het oude Rome. Camelina olie bevat een hoge hoeveelheid aan Omega-3 vetzuren, vitamine E en antioxidanten.

  • 39% omega 3
  • 15% omega 6