Chaga paddenstoel is een type paddenstoel die voornamelijk groeit op de barst van berkenbomen in koude klimaten, zoals die van Scandinavië, Siberië, Canada en Alaska. In het Nederlands noemen we de paddenstoel Berkenweerschijnzwam en in het Latijns Inonotus obliquus.

Al voor eeuwen wordt de chaga gebruikt als een traditioneel medicijn in Scandinavië, voornamelijk om het immuunsysteem te boosten en voor de algemene gezondheid. Chaga is laag in calorieën, rijk aan vezels en gevuld met antioxidanten. Chaga heeft waarschijnlijk de hoogste ORAC waarde van alle plantaardige voeding in de wereld ( Meer over ORAC later in deze blog )

Chaga

 

Hoe gebruik je Chaga?

De beste manier om Chaga te gebruiken is om een Chaga extract te gebruiken of Chaga poeder. Chaga extract is een zogenaamde versie van Chaga die klaar is voor gebruik, je hoeft het alleen maar toe te voegen aan warm water en je Chaga thee is klaar. Je kan het ook toevoegen aan je smoothie, yoghurt of andere warme dranken zoals koffie.

Als je Chaga poeder gebruikt is het iets lastiger, dan moet je namelijk eerst de poeder toevoegen aan kokend water en het minstens laten koken voor 45 minuten, je kan het laten koken tot wel 3 uur, des te langer je het kookt het sterker het eind resultaat is.

Wat is ORAC?

ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity (zuurtstof radicale absorptie capaciteit). Dit is de potentiële kracht en mogelijkheid om vrije radicalenactiviteit en schade te neutraliseren. Antioxidanten helpen het lichaam om vrije radicalen aan te pakken voordat ze schade kunnen aanrichten aan de organen.

Wat al eerder benoemd werd dat Chaga waarschijnlijk de hoogste ORAC waarde heeft van alle plantaardige voeding in de wereld, eigenlijk de hoogste van alle voedingsproducten in de wereld.

Chaga Thee

Chaga thee is een populaire hype tegenwoordig. Het is een gezonde thee en gemakkelijk te maken, gewoon wat Chaga extract toevoegen aan warm water of Chaga poeder toevoegen aan kokend water en het laten koken voor 45 minuten.

Chaga Thee

 

Wat is het beste Chaga product?

Wij vinden dat het beste Chaga product het Chaga Extract is en Chaga Elixir Extract De reden is omdat het extract zo sterk is. Het Chaga extract van Puhdistamo is gemaakt van de hoogste kwaliteit hand geplukte Chaga. De Chaga wordt geplukt in het Finse Lapland ver weg van de mensen, auto’s en de uitstoot van fabrieken. Chaga extract is een dubbel extract van Chaga en daarom is het zo sterk. Het is gemakkelijk te gebruiken en komt in een kleine verpakking waardoor het gemakkelijk mee te nemen is waar je ook naar toe gaat.

Waar kan je Chaga producten kopen?

Puur Nordic is specialist in de Chaga en en andere paddenstoelen producten. We hebben een ruime selectie van Chaga producten vanuit Scandinavië. Wij geloven in kwaliteit daarom kiezen wij voorzichtig voor alleen de beste en hoogste kwaliteit Chaga producten verkrijgbaar. Bekijk onze Chaga producten hier

Chaga