Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Chaga Thee maken met verschillende Chaga producten

Chaga Thee maken met verschillende Chaga producten

Chaga thee maken met verschillende chaga producten, maar wat is chaga precies? Chaga paddenstoel is een type paddenstoel die voornamelijk groeit op de barst van berkenbomen in koude klimaten, zoals die van Scandinavië, Siberië, Canada en Alaska. In het Nederlands noemen we de paddenstoel Berkenweerschijnzwam en in het Latijns Inonotus obliquus. Chaga paddenstoelen bevatten een scala aan gunstige, actieve ingrediënten. Een aantal van de belangrijkste ingrediënten zijn polysachariden, antioxidanten, betulinezuur, fytosterolen en melanine. Verder bevat Chaga plantaardige steroïden, zoals lanosterol en inotodiol. Al deze actieve ingrediënten hebben afzonderlijk gezien een specifieke werking, maar samen zijn ze sterker en dragen ze allemaal bij aan het stimuleren van je immuunsysteem. Chaga is laag in calorieën, rijk aan vezels en gevuld met antioxidanten.

Instructies om chaga thee te maken van Nordic Chaga Chunks – Brokken:

  1. Voeg een liter water toe aan een pan of kookpot
  2. Doe een aantal Biologische Chaga Chunks in het water en verwarm tot zeer heet, maar niet kokend (50/80 ℃)
  3. Laat sudderen zolang u wilt. Dit kan tussen de 30 minuten en 6 uur zijn, afhankelijk van de sterkte van de thee die u wilt. Laat uw smaakpapillen beslissen welke sterkte u verkiest.
  4. U kunt ook proberen om een ​​zoetstof toe te voegen zoals honing, siroop, room of aroma’s naar keuze.

Sommige mensen stellen voor om de chaga een paar uur te koken, dan de thee in te vriezen en dan weer te koken. Er wordt beweerd dat hierdoor meer van de voedzame ingrediënten van chaga biologisch beschikbaar kunnen worden gemaakt. Chaga thee maken met rauwe wilde Nordic Chaga brokken geeft voldoening en het beste is dat je zelf kunt beslissen hoe krachtig je de chaga wilt maken.

Instructies om chaga thee te maken van Nordic Chaga Fijn Poeder:

Instructies om een ​​kopje chaga thee te maken

  1. Voeg een kopje of anderhalf kopje water toe aan een pan of kookpot
  2. Voeg 2-3 theelepels Biologische Chaga Poeder toe aan het water en verwarm tot zeer heet, maar niet kokend 50/80 ℃.
  3. Laat 10-30 minuten sudderen, afhankelijk van de sterkte van de thee die u wilt. Laat uw smaakpapillen beslissen welke sterkte u verkiest.

Nordic Chaga Fijn Poeder kan ook worden gemengd met andere theesoorten of met koffie. Nordic Chaga Fine Poeder in combinatie met filterkoffie is heerlijk en geeft een mooie extra boost aan je gewone koffie. Dit is nog steeds de snelste manier om Chaga thee te maken als je niet zoveel tijd hebt, maar als je een krachtigere chaga thee wilt maken, dan moet je deze maken van onze Nordic Chaga Chunks.

Instructies om chaga thee te maken van Biologische Chaga Poeder of Chaga Extract

Chaga Extract Thee

Chaga thee is gemakkelijk te maken door een halve theelepel poeder met een kopje heet water te vermengen. Dit drankje komt overeen met berkenweerschijnzwam thee of Chaga Extract thee die ten minste drie uur gekookt heeft. Het Chaga Extract gaat lang mee, één potje is goed voor 16 liter (65 koppen) Berkenweerschijnzwam thee. Chaga Extract van Puhdistamo is de best seller, het meest populaire chaga product en heeft ook diverse prijzen gewonnen, waaronder Superfood van het jaar in Finland. We spreken dus echt van het allerbeste Chaga extract op de markt, rechtstreeks uit de natuur van Scandinavië

Chaga Thee met Biologische Chaga Poeder

Voeg de Biologische Chaga Poeder aan kokend water en het laten koken voor 45 minuten. Wel is het beter niet voluit te laten koken, maar het langzaam te verwarmen bij een lage temperatuur of 60-70 Celsius  om meer van de voordelen te kunnen beneficiëren. Hoe langer het kookt, hoe sterker het wordt.

Chaga Extract

Waar kan je hoogste kwaliteit Chaga producten kopen?

Puur Nordic is specialist in de Chaga en andere paddenstoelen producten. We hebben een ruime selectie, breedste in hele Europa van Chaga producten vanuit Scandinavië. Wij geloven in kwaliteit daarom kiezen wij voorzichtig voor alleen de beste en hoogste kwaliteit Chaga producten verkrijgbaar. Chaga thee is een populaire hype tegenwoordig. Het is een gezonde thee en gemakkelijk te maken

Wil je meer veten over chaga en wat is chaga precies? Lees dan deze interessante en informatieve blog post over Chaga

Bekijk ook

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw