Forest Smoothie met Chaga

Forest Smoothie met Chaga

Forest Smoothie met Chaga is een lekker en gezond recept van Puur Nordic

Geschikt voor : 1 portie
Bereidingstijd : 8 uur
Klaar binnen : 5 minuten
Gebruik : Chaga Extract

Ingrediënten Forest Smoothie met Chaga:

1 kopje ontpitte kersen (vers of ingevroren)
1/2 theelepel Chaga Extract
1/4 kopje gerolde haver
2 eetlepels cacaopoeder
1 kopje amandelmelk

Bereiding:

1. Leg de kersen in een enkele laag op een bakplaat en laat ze een nacht invriezen. Als je ingevroren kersen hebt, ga dan verder met stap 2.
2. Doe de kersen, Chaga, havermout, cacaopoeder en amandelmelk in een blender. Mixen tot een gladde substantie.

Forest Smoothie met Chaga

Wat is Chaga paddenstoel precies?

Chaga paddenstoel is een type paddenstoel die voornamelijk groeit op de barst van berkenbomen in koude klimaten, zoals die van Scandinavië, Siberië, Canada en Alaska. In het Nederlands noemen we de paddenstoel Berkenweerschijnzwam en in het Latijns Inonotus obliquus. Al voor eeuwen wordt de chaga gebruikt als een traditioneel medicijn in Scandinavië, voornamelijk om het immuunsysteem te boosten en voor de algemene gezondheid. Chaga is laag in calorieën, rijk aan vezels en gevuld met antioxidanten. Chaga heeft waarschijnlijk de hoogste ORAC waarde van alle plantaardige voeding in de wereld

De beste manier om Chaga te gebruiken is om een Chaga extract te gebruiken of Chaga poeder. Chaga extract is een zogenaamde versie van Chaga die klaar is voor gebruik, je hoeft het alleen maar toe te voegen aan warm water en je Chaga thee is klaar. Je kan het ook toevoegen aan je smoothie, yoghurt of andere warme dranken zoals koffie. Als je Chaga poeder gebruikt is het iets lastiger, dan moet je namelijk eerst de poeder toevoegen aan kokend water en het minstens laten koken voor 45 minuten, je kan het laten koken tot wel 3 uur, des te langer je het kookt het sterker het eind resultaat is.

Meer informatie over chaga lees u hier