Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Wat is Vitamine C ?

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur is een van de bekendste vitaminen, het werkt als antioxidant in het lichaam en beschermt daardoor je lichaamscellen tegen schade. Het is nodig voor de vorming van bindweefsel, opname van ijzer en het op peil houden van de weerstand. Vitamine C zit in groenten en fruit, en dan voornamelijk in koolsoorten en citrusfruit, bessen aardbeien en kiwi’s. Om zoveel mogelijk vitamine te behouden is het wel belangrijk om groenten niet te lang te koken en in weinig water. Snijd groenten ook niet te klein, anders gaan er veel vitaminen verloren. Vitamine C is erg gevoelig voor verwarming en zonlicht. Daarom kunnen gesneden, uitgeperste of gepureerde groenten of fruit, die blootgesteld zijn aan de lucht ook beter vermeden worden. In zuur, zoals bijvoorbeeld sinaasappelsap blijft de vitamine C vaak wel goed. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot een langzame wondgenezing, verminderde weerstand en uiteindelijk zelfs scheurbuik. Verschijnselen waar je last van kunt krijgen zijn tandvleesbloedingen, onderhuidse en inwendige bloedingen. Een teveel aan vitamine C in natuurlijk ook nog mogelijk en ondanks dat je een teveel aan vitamine C uit plast, kunnen er wel klachten ontstaan. Meer dan 2 gram per dag kan zorgen voor darmklachten of diarree en een verhoogde uitscheiding van oxaalzuur met de urine.

Vitamine C in Voeding

Vitamine C zit in fruit, bessen & groenten en bijvoorbeeld in aardappelen. Vooral in spruiten, boerenkool, spinazie, citrusfruit, kiwi’s, paprika, zwarte bessen, bosbessen en aardbeien.

Vitamine C zit in fruit, bessen & groenten
Vitamine C zit in fruit, bessen & groenten

Waar is het goed voor?

Vitamine C is een natuurlijke antioxidant en beschermt daardoor je lichaamscellen tegen schade Het draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor de bloedvaten, ondersteunt de botten, heeft een gunstige invloed op een normaal energie leverend metabolisme, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, ondersteunt de tanden, draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het leervermogen en speelt een belangrijke rol in het functioneren van de zenuwen.

Hoeveel vitamine C hebben we dagelijks nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C voor mannen en vrouwen vanaf 14 jaar is 75 milligram per dag. Kinderen tussen 9-13 jaar zijn 50 milligram nodig en kinderen tussen 4-8 jaar zijn 30-40 milligram nodig

Waar kan ik vitamine  supplementen verkrijgen?

Vitamine C krijgen we niet altijd voldoende binnen via onze voeding, nu hoor ik je denken hoe kan ik dit aanvullen? Nou dat kan bijvoorbeeld door het gebruik van de Triple Vitamine C , Collageen, Biotine Zink & Vitamine C van Puhdas Plus of de Zink, Echinacea & Vitamine C Spray. De Triple Vitamine C van Puhdistamo is een natuurlijk vitamine C extract. 1 capsule bevat 380 mg vitamine C van biologische bessen. Daarom kan één capsule de hele dag door vitamine C geven. Bij de Collageen, Biotine Zink & Vitamine C van Puhdas Plus zorgt de vitamine C voor het stimuleren van de vorming van collageen voor de huidfuncties. Dit product is een Award winnend product en daardoor ook één van de best verkochte producten van Puhdas Plus. En last but not least de Zink, Echinacea & Vitamine C Spray, deze is op dit moment het populairste product van Puhdas Plus. Uit meerdere onderzoeken met positieve resultaten is gebleken dat Zink het immuunsysteem ondersteunt evenals Vitamine C. De kracht van de spray komt uit toegevoegde Vitamine C van bosbessen & lijsterbessen, ook is het populaire kruid Echinacea toegevoegd.

Triple Vitamine C van Puhdistamo
Triple Vitamine C van Puhdistamo

 

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw