Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Blogs

Interessante en informatieve blogs over gezond leven, Scandinavië, superfoods, paddenstoelen, chaga en gezond eten.

Ontdek alles over wilde bessen: verschillende soorten & waardevolle supplementen voor een gezonde levensstijl.
Lion’s Mane, ook wel bekend als pruikzwam, is een paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt in Azië en steeds populairder wordt in Nederland. Met zijn opvallende uiterlijk en bijzondere bijnamen heeft deze paddenstoel veel te bieden. Lion’s Mane wordt steeds vaker gebruikt vanwege de mogelijke voordelen voor het lichaam.
Chaga paddenstoel is een type paddenstoel die voornamelijk groeit op de barst van berkenbomen in koude klimaten, zoals die van Scandinavië, Siberië, Canada en Alaska. In het Nederlands noemen we de paddenstoel Berkenweerschijnzwam, in Engels chaga mushroom en in het Latijns Inonotus obliquus. Al voor eeuwen wordt de chaga gebruikt als een traditioneel medicijn in Scandinavië, voornamelijk om het immuunsysteem te boosten en voor de algemene gezondheid.
Informatie over paddenstoelen en paddenstoelen supplementen: Paddenstoelen zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de menselijke voeding vanwege hun voedingswaarde en culinaire veelzijdigheid. Naast de bekende eetbare paddenstoelen zoals champignons, zijn er ook exotische medicinale paddenstoelen die worden geroemd om hun gezondheidsvoordelen. In dit artikel worden 4 paddenstoelen besproken die bijdragen aan de algehele gezondheid, zoals de populaire Chaga, Lion’s Mane en Reishi. De voedingsstoffen en eigenschappen van paddenstoelen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op onze dagelijkse voeding. Lees verder voor meer informatie over de geneeskrachtige werking van deze bijzondere paddenstoelen.
Wilde Bosbessen uit Scandinavië en het verschil tussen blauwe bessen en wilde bosbessen, Vaccinium myrtillus L., groeit in het wild in Finland en in Scandinavië. Afhankelijk van de groeiomstandigheden is de jaarlijkse oogst tussen de 100-300 miljoen kg (het gemiddelde gewas is 184 miljoen kg), waarvan ongeveer 10% wordt geoogst. Het plukken van Arctische bosbessen in Finland valt onder het recht op openbare toegang, Everyman’s Right, wat betekent dat je vrij bent om ze in het wild te plukken zonder toestemming van de landeigenaar.
De Reishi is een paddenstoel en een van de meest gebruiktee paddenstoelen die in Azië, in landen zoals China, Korea en Japan wordt gebruikt. Reishi, welke de Japanse benaming is voor de paddenstoel, komt je voornamelijk tegen in de medische literatuur of op het internet onder de Latijnse benaming Ganoderma lucidum of Lingzhi / Ling Zhi welke de Chinese benaming voor de paddenstoel is. In het Nederlands kennen we de paddenstoel als de gesteelde lakzwam.
Vitamine D neemt calcium op uit de voedsel die we tot ons nemen, deze vitamine is belangrijk voor de groei en het behouden van stevige botten en tanden en speelt een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Vitamine D is nodig om botontkalking zoveel mogelijk te beperken. Het is een vet oplosbare vitamine en een van de weinig vitamines die het lichaam zelf maken kan. In voeding zitten twee soorten vitamine D, ergocalciferol (Vitamine D2) en cholecalciferol (Vitamine D3), deze komen tot stand onder invloed van uv-straling, welke onderdeel is van zonlicht.
Het Versterken van je Immuunsysteem op Natuurlijke Wijze: De Kracht van Supplementen – Een sterk immuunsysteem behouden is essentieel voor algehele gezondheid en welzijn. Hoewel er geen magische pil bestaat die immuniteit tegen alle ziekten garandeert, kunnen bepaalde supplementen een rol spelen bij het ondersteunen en versterken van het immuunsysteem. Het is belangrijk om te onthouden dat deze supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl, goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging.
Menopauze en Suppelementen – De menopauze is een natuurlijk biologisch proces dat het einde markeert van de vruchtbare jaren van een vrouw. Het treedt meestal op tussen de leeftijden van 45 en 55 jaar, en gedurende deze fase ondergaat het lichaam aanzienlijke hormonale veranderingen. Veel vrouwen ervaren verschillende symptomen tijdens de menopauze, waaronder opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, gewichtstoename en verminderde botdichtheid. Hoewel de menopauze een normaal onderdeel is van het leven van een vrouw, kunnen sommige vrouwen moeite hebben om met deze veranderingen om te gaan.
Wat is Collageen precies? Collageen is afgeleid van het Griekse woord Colla, welke lijm of samenbinden betekend en de toevoeging -gen, welke produceren betekend. Collageen is behoorlijk sterk en zeer rekbaar, wat er voor zorgt dat het moeilijk breekt. Je kunt collageen dus zien als de lijm die het lichaam bij elkaar houdt. Het is een belangrijk lijmvormend eiwit welke aanwezig is ons lichaam. Collageen speelt een hele belangrijke rol voor heel veel organen in ons gehele lichaam, want onze botten, gewrichten, spieren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaat allemaal uit collageen.
Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen voor jou en je ongeboren kindje, hierdoor kan het soms handig zijn om extra supplementen en vitamines in te nemen om genoeg belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Je moet natuurlijk alles delen met je kindje en daardoor is er een grotere behoefte aan bepaalde vitaminen die we niet altijd uit voedsel kunnen halen. Je baby is gedurende de hele zwangerschap afhankelijk van wat jij eet en daarom is het belangrijk 40% meer vitaminen en 20% meer mineralen binnen te krijgen dan normaal.
Wat is Vitamine B12 precies? Vitamine B12 is een wateroplosbare vitamine en bevind zich alleen in dierlijke producten, zoals melkproducten, vleeswaren, vis en eieren. Hierom word veganisten aangeraden een vitamine B12 supplementen te gebruiken of producten met toegevoegde vitamine B12. Vitamine B-12 is in voeding gebonden aan een eiwit. Het eiwit word in de maag door o.a. maagzuur losgemaakt van de vitamine B12, om zich vervolgens ins de dunnen darm te binden aan een ander eiwit: ‘Intrinsic Factor’. Dit eiwit koppelt zich in de darm pas aan de vitamine B-12 terwijl deze in de maag al geproduceerd is.
Vitamine C, ook wel ascorbinezuur is een van de bekendste vitaminen, het werkt als antioxidant in het lichaam en beschermt daardoor je lichaamscellen tegen schade. Het is nodig voor de vorming van bindweefsel, opname van ijzer en het op peil houden van de weerstand. Vitamine C zit in groenten en fruit, en dan voornamelijk in koolsoorten en citrusfruit, bessen aardbeien en kiwi’s. Om zoveel mogelijk vitamine te behouden is het wel belangrijk om groenten niet te lang te koken en in weinig water. Snijd groenten ook niet te klein, anders gaan er veel vitaminen verloren.
Sjamama test de chaga producten van Puur Nordic. Pippo de oprichter van Puur Nordic las mijn blogs en vroeg mij om een product uit te kiezen om te testen. Hoewel ik geen typische blogger ben, die voortdurend producten test, kon ik dit echt niet zomaar laten gaan. Want ik hou van chaga. Al eerder schreef ik over deze wonderlijke ‘paddenstoel’, de berkenweerschijnzwam zoals hij in Nederland heet. Chaga heeft prachtige eigenschappen die door diverse instituten zijn onderzocht op hun gezondheid bevorderende eigenschappen.
De meest bekende antioxidanten zijn Vitamine C & Vitamine E en hebben een beschermende functie voor het lichaam, maar wat doen die antioxidanten nou eigenlijk? Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen worden gevormd tijdens het stofwisselingsproces van het lichaam, waarbij energie ontstaat. Het lichaam gebruikt zuurstof om energie te halen uit koolhydraten en vetten, tijdens dit proces ontstaan de gevreesde vrije radicalen. Deze zijn een bijproduct van de stofwisseling en hierdoor onvermijdelijk.
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw