Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Bessen

Een bes is een vrucht. De bes wordt ook wel bes vrucht genoemd en kan verschillend van vorm zijn. Meeste bessen zijn kleurig en sappig waardoor ze afsteken en goed te zien zijn in de natuur. Er zijn veel verschillende soorten bessen. Sommige groeien in Nederland, anderen worden geïmporteerd uit het buitenland. Dit zijn de meest populaire bessen die bij de meeste mensen wel bekend zijn: bramen, frambozen, blauwe bessen, bosbessen, aalbessen, vlierbessen en cranberries.

Wij hebben een ruim aanbod in verschillende soorten bessen. Puur Nordic heeft een hoge kwaliteit aanbod in zowel bosbessen als andere bessen. Klik hier om direct naar ons aanbod te gaan qua bessen!

Waar zijn bessen goed voor?

Bessen zijn een echte superfood. Dit komt omdat ze weinig calorieën bevatten en ongelofelijk goed voor het lichaam zijn. Daarnaast zijn ze nog eens bijzonder lekker! Maar waarom zijn bessen nou zo goed voor ons lichaam? Bessen bevatten verschillende voedingsstoffen om onze botten gezond en sterk te houden.

Bessen hebben een hele goede mix van vitamines en mineralen. Dit maakt bessen een echte superfood. Bessen zijn rijk aan de volgende vitamines: Vitamine A, C, B1, B2, B6, E & K. Daarnaast bevatten bessen ook een goede mix aan mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Bessen bevatten ook minder suiker dan fruit en zijn vrij van lactose of gluten.

Populariteit bessen

De populariteit van (blauwe) bessen zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de omzet van bessen met 250% gestegen is. De import van bessen is ook toegenomen. In 2017 werd er  9,8 miljoen kilo bessen geïmporteerd, wat het driedubbele is van 2013 (bron: wnl.tv).

De volgende grafiek geeft goed de groei van de populariteit van de bessen aan:

Bron: CBS.

Oranje geeft het totaal aan klein fruit aan. Geel zijn de blauwe bessen, paars zijn de rode bessen, frambozen en bramen.

Bessen bij Puur Nordic

De bessen van Puur Nordic zijn van de hoogste kwaliteit omdat deze direct uit het uiterste noorden van Scandinavië geïmporteerd worden, namelijk Lapland. Deze bessen bevatten meer antioxidanten, vitamines en fenolverbindingen dan enig ander product in de plantaardige wereld.

Bosbes / Bosbessen

Bosbessen zijn zoet, voedzaam en enorm populair en ze zijn een echte Superfood, ze bevatten weinig calorieën en zijn ongelooflijk goed voor het lichaam. Ze zijn zo lekker, dat veel mensen ze als hun favoriete fruit/bes beschouwen. Bosbes prodcten van Puur Nordic zijn van de hoogste kwaliteit uit het uiterste noorden van Scandinavië, genaamd: Lapland. Bosbes voedingswaarde: Bosbessen bevatten echter meer vitamines, antioxidanten en fenolverbindingen dan enig ander product in de plantaardige wereld. Bessen bevatten ook minder suiker dan fruit en bevatten geen lactose of gluten

Blauwe bes of bosbes?

De blauwe bes groeit aan hogere struiken (hoogste van 1.5 tot 2.5 meter), de bosbes over het algemeen aan lagere struiken. De blauwe bes groeit in trossen en zijn relatief groot. Ze worden voornamelijk geteeld door mensen in kassen. De bosbes is donkerblauw gekleurd en aanzienlijk kleiner dan blauwe bessen. Het sap van de bosbes is diep blauw, waar bij die van de blauwe bes kleurloos is. Bosbessen hebben een lekker zoete, verfrissende smaak, waartegen de blauwe bes toch meer smakeloos geacht wordt.

Cranberries / Veenbessen

Cranberry bevat overvloedig citroenzuur en daarnaast appel- en benzoëzuur. Het is een belangrijke vitamine C-bron in de winter. De opbrengst is dan ook volledig afhankelijk van de natuurlijke omstandigheden. De Cranberry is een zeer sterke plant. Cranberry’s zijn ontzettend lekker en gezond door de vele vitaminen, mineralen en antioxidanten. Door alle goede en gezonde stoffen die in de cranberry zitten, is deze bijzondere bes een prima aanvulling op je dagelijkse voeding. Cranberry’s zijn mede zo gezond doordat ze zo rijk zijn aan vitamines. Zo zitten er in cranberry’s onder andere vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B11, vitamine B12 en vitamine C.

Duindoorn / Seabukthorn

Duindoorn bessen zijn uitzonderlijk rijk aan vitamines. Behalve vitamine D komen alle vitamines erin voor en vele, zoals vitamine C * en E en bètacaroteen, in zeer hoge concentraties. Duindoorn bessen zijn behalve van de bessen ook gemaakt van de bladeren, de bast en de wortels van de struik. Daarnaast bevatten de zaden en het vruchtvlees van de duindoorn bes meervoudig onverzadigde vetzuren, die gunstige gezondheidseffecten hebben. Biologische Duindoorn bessen en andere Biologische Bessen van Puur Nordic zijn echte natuurlijk en pure Superfood uit Scandinavië

Onze Producten

Puur Nordic heeft de hoogst kwaliteit bosbessen, met de hand geplukt direct uit de natuur van Finland. Onze meest populaire bosbes producten:

Biologische Bosbessen poeder – €14,95

Biologische Bosbessen Poeder 160g - Bosbes

Bosbessen zijn een vitaminen bom  en rijk aan antioxidanten. Een echte powerfood uit de natuur van Scandinavië! Wilde Bosbessen bevatten een enorme hoeveelheid vitamines, antioxidanten én toch weinig calorieën. Blauwe bosessen van Puur Nordic zijn hand geplukt en van de hoogste kwaliteit uit het uiterste noorden van Scandinavië! Wilde Bosbessen hebben bovendien weinig extra toevoegingen nodig, omdat ze van zichzelf al een lekkere smaak hebben.

Blauwe bessen + Chaga + Vitamine C – €29,95

Blauwe Bessen & Chaga + Vitamine C

Blauwe Bessen & Chaga + Vitamine C is een unieke combinatie van de natuurlijke chaga paddenstoel, wilde bosbes (bosbessen) en vitamine C. De chaga paddenstoel en wilde bosbessen van Puhdas + worden hand geplukt uit schone Finse bossen. Chaga mushroom bevat tot 10-20% bèta-glucanen. Het poeder gewonnen uit wilde bosbes bevat een sterke dosis anthocyanen en vitamine C bevordert de normale werking van het immuunsysteem.

Nordic Bessen Mix – €15,95

Nordic Bessen Mix

Nordic Bessen mix is de nieuwste innovatie van Foodin. Dit uitzonderlijke product wordt geroemd voor zijn rijke diversiteit aan verschillende soorten Scandinavische bessen. De bessen zijn 100% natuurlijk en bevatten geen conserveringsmiddelen. Ze zitten vol met vitaminen, mineralen, antioxidanten en probiotica, waardoor ze tot de gezondste voedingsmiddelen op aarde worden gerekend. Met hun heerlijke smaak en voedzame karakter houden ze je immuunsysteem op peil en bieden ze diverse gezondheidsvoordelen.

Biologishe Duindoorn Bessen Sea Buckthorn Poeder 14,95

Duindoornbessen zijn uitzonderlijk rijk aan vitamines en antioxidanten. Behalve vitamine D komen alle vitamines erin voor en vele, zoals vitamine C * en E en bètacaroteen, in zeer hoge concentraties. Biologische Duindoorn bessen en andere Biologische Bessen van Puur Nordic zijn echte natuurlijk en pure Superfood uit Scandinavië.

Biologische Wilde Bosbessensap 9,95

Biologische Wilde Bosbessensap van Green Finns is gemaakt van 100% hand geplukt wilde bosbessen uit Finse Lapland. Bosbessen zijn een vitaminen bom en rijk aan antioxidanten. Een echte superfood uit de natuur van Scandinavië! Bosbessen van Puur Nordic zijn hand geplukt en van de hoogste kwaliteit uit het uiterste noorden van Scandinavië!

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw