Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Wat is Reishi?

Wat is Reishi en wat is Reishi paddenstoelen precies?

De Reishi is een paddenstoel en een van de meest gebruikte paddenstoelen die in Azië, in landen zoals China, Korea en Japan wordt gebruikt. Reishi, welke de Japanse benaming is voor de paddenstoel, komt je voornamelijk tegen in de medische literatuur of op het internet onder de Latijnse benaming Ganoderma lucidum of Lingzhi / Ling Zhi welke de Chinese benaming voor de paddenstoel is. In het Nederlands kennen we de paddenstoel als de gesteelde lakzwam.

Paddenstoelen zoals de Reishi zijn in de Aziatische geneeskunde erg hoog in aanzien, dit komt doordat zij een geneeskrachtige werking. Omdat ze voorheen zeer zeldzaam waren, zijn ze helaas meer dan eeuwenlang niet voor velen beschikbaar geweest. Ze kwamen vrij weinig voor in de natuur en werden toen nog niet gekweekt. Hier is in de laatste jaren veel verandering in gekomen, dit door middel van sterk verbeterde kweek methoden. Tegenwoordig worden de paddenstoelen gekweekt in verscheidene landen onder zeer gecontroleerde omstandigheden, zoals in bijvoorbeeld speciale tunnelkassen. Het kweken in deze kassen zorgt voor een kwalitatief uitstekende paddenstoel, die daarna voor iedereen voldoende beschikbaar is.

Waar deze paddenstoel vooral om bekend staat zijn de enorm positieve effecten die hij heeft, zoals het verhogen van de weerstand en vele positieve effecten op ons immuunsysteem. De Reishi paddenstoel zorgt voor een verbetering van de conditie.

In Azië worden de paddenstoelen al sinds eeuwen geleden gebruikt, dit omdat de paddenstoelen bijdragen aan een lang en gezond leven. De Reishi paddenstoel is daarom in de Aziatische landen al lange tijd behoorlijk hoog in aanzien. Omdat de paddenstoelen erg taai zijn en bitter smaken worden ze veelal niet zo opgegeten, maar om zijn geneeskrachtige eigenschappen worden ze gekweekt en worden ze verwekt in andere producten of voedsel. Naast dat de paddenstoel bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen staat de paddenstoel ook bekend om zijn levensverlengend effecten, jeugdige kracht en verhoogt hij de vitaliteit, maar behalve deze eigenschappen worden er ook specifieke geneeskrachtige werkingen vermeld

Hoe werkt de Reishi paddenstoel en wat doet deze?

Reishi paddenstoel heeft een adaptogene werking, wat wil zeggen dat de paddenstoel het lichaam en de geest helpt om beter met stressvolle situaties om te gaan. De paddenstoel bevat bepaalde stoffen die onder andere toehoren tot de polysacchariden en triterpenen. Met enige regelmaat wordt er nog onderzoek gedaan naar de werking van de Reishi paddenstoelen en verschijnen er dan ook vaak nieuwe artikelen hierover in de medische literatuur.

Wat is er van Reishi aan te schaffen en wat word er dan eigenlijk gebruikt van deze Reishi paddenstoelen?
Wereldwijd zijn er een behoorlijk groot aantal producten die van de Reishi paddenstoelen zijn afgeleid te vinden en aan te schaffen, hetzij online of in winkels zoals bijvoorbeeld : voedingssupplementen, theeën en poeders. De meest populaire producten van dit Reishi extract worden vaak geleverd in koffie of thee ( reishi poeder ) vorm of capsules en worden geproduceerd uit verschillende onderdelen van de paddenstoel zoals de schimmeldraden, de sporen van de paddenstoel, of de gehele paddenstoel, ook wel het vruchtlichaam genoemd welke bestaat uit een hoed en de stam.

De Lingzhi paddenstoel vormt sporen welke op de grond om de paddenstoel heen vallen, deze sporen van de paddenstoel vormen onder de grond het nieuwe organisme van de paddenstoel. In deze sporen zijn dan dus ook alle krachten gebundeld om een nieuwe paddenstoel te doen ontwikkelen. Helaas gebeurd dit echter maar eens in de negen maanden, hierdoor zijn de sporen dan dus ook minder aanwezig waardoor ze dus ook een stuk kostbaarder zijn. Daarnaast worden de sporen ook nog eens gezien als het meest geconcentreerde en daardoor dan ook het meest werkzame deel van de Lingzhi paddenstoel.

Zit er veel verschil in kwaliteit in de Reishi paddenstoelen producten die je kunt aanschaffen?
Niet alle producten zijn hetzelfde, het is dus erg belangrijk om goed te kijken op de verpakkingen om welke onderdeel van de Reishi paddenstoel het gaat. Er zitten helaas veel producten tussen waar het percentage van de paddenstoel erg minimaal aanwezig is.

Welke producten kan ik dan gebruiken?

Bij Puur Nordic kun je verscheidene producten vinden waarin de Reishi paddenstoelen zijn verwerkt. Onze Reishi supplementen zijn in verschillende vormen te krijgen, zoals poeders of capsules. Klik hier voor ons gehele assortiment Reishi producten.

Wij hebben de volgende 4 reishi producten voor u uitgelicht:

Biologische Reishi Extract 100ml – Puur Nordic is al jaren specialist in paddenstoelen supplementen. Na lang onderzoek hebben we onze eigen lijn supplementen opgezet. Onze Reishi wordt geteeld in biologische omgevingen, vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Onze Reishi wordt geoogst met respect voor het milieu, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van de voordelen van Reishi. Ons Reishi extract is daarom dan ook voorzien van het biologisch keurmerk

  • De hoogste kwaliteit en krachtig 20:1 dubbel extract.
  • Gewonnen uit vruchtlichamen, niet uit mycelium.
  • Geen additieven, geen conserveringsmiddelen, geen toegevoegd zetmeel, graan of andere vulstoffen
  • Laboratorium getest. Puur en schoon.
  • 1 fles is genoeg voor 1 tot 3 maanden bij dagelijks gebruik.

De Reishi Capsules Biologisch van Feel Vivid, een capsule hiervan bevat 1 capsule bevat: 300mg van Reishi extract , 30% polysachariden, 17% acerola extract & 17% vitamine C.

Reishi Poeder Biologisch van Feel Vivid, dit is een poeder gemaakt van de Reishi paddenstoel en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een thee van te maken, door water toe te voegen aan de poederen te verwarmen op 60-70 graden Celsius voor minstens 15-30 minuten en langzaamaan te verwarmen bij een lagere temperatuur om meer van de voordelen te kunnen beneficiëren. Hoe langer het kookt, hoe sterker het word. De poeder is eventueel ook toe te voegen aan water, sap of een smoothie.

 Reishi Extract van Puhdistamo, dit extract is een hele sterke dubbele extract van wilde Finse Reishi paddenstoelen en deze Reishi zijn wilde paddenstoelen en met de hand geplukt uit de natuur van Finland, ver weg van auto’s, huizen en mensen. Dit extract is makkelijk in te nemen met een pipetje, en daarnaast is deze additief vrij, glutenvrij, melkvrij en GMO- vrij. Ook is het nog eens super makkelijk in gebruik door 1 pipetje 2 maal daags in te nemen of een druppel onder de tong te plaatsen of mixen in een drankje naar keuze, zoals bijvoorbeeld een smoothie of sapje.

Bekijk hier onder de specifieke Reishi product pagina’s met meer informatie over deze geweldige supplementen.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw