Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Collageen

C O L L A G E E N

Lees hier alles over collageen!

Wat kan collageen allemaal voor jouw lichaam betekenen & waarom gingen vele vrouwen jou al voor?

Collageen zou zomaar de trend van het jaar kunnen zijn. Wat is collageen nou eigenlijk en wat doet dit met het menselijk lichaam? Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn lichaam weer genoeg collageen binnenkrijgt?
Je leest het hier!

Onze scherp geprijsde collageen producten

Wat is collageen?

Des te ouder het menselijk lichaam wordt, des te minder collageen het gaat produceren. Bij de leeftijd van 25 neemt de productie van collageen in het menselijk lichaam af. Omdat we allemaal verschillend zijn verschilt dit per individu in welke mate dit gebeurt. Collageen is een eiwit dat van nature in de huid van het menselijk lichaam aanwezig is. In de jonge huid zit een percentage van 70 tot 75 procent. Naarmate je ouder wordt, daalt het percentage collageen in de huid. Wanneer dit gebeurt begint het menselijk lichaam tekenen van veroudering te zien, zoals rimpels.

Voor Gebruik Van Skin For Skin Collageen Weinig Wit Celactiviteit Veel 4

De trend van het jaar

Alle voordelen overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet!

Anti-aging & huidverzorging

Gaat tekenen van ouderdom tegen!

Algehele gezondheid

Geeft structuur aan het menselijk lichaam.

Goed voor haar, botten & nagels

Bewezen positieve werking op haargroei, botten, kraakbeen en nagels!

Makkelijk op te nemen

Mensenlijk lichaam neemt collageen snel op.

Collageenvezels 1170x468 1

Collageen is afgeleid van het Griekse woord Colla, wat lijm of samenbinden betekend. De toevoeging van -gen betekent produceren. Collageen is behoorlijk sterk en zeer rekbaar, wat er voor zorgt dat het moeilijk breekt. Collageen kan dus gezien worden als de ‘lijm’ die het lichaam bij elkaar houdt. Het is een belangrijk lijmvormend eiwit die aanwezig is ons lichaam. Collageen speelt een hele belangrijke rol voor heel veel organen in ons gehele lichaam. Onze botten, gewrichten, spieren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaat allemaal uit collageen. Ons lichaam maakt dit van nature zelf aan, maar helaas begint de aanmaak hiervan na ongeveer ons 25e levensjaar steeds verder af te nemen.

Onze nieuwste collageen producten

Wat doet collageen?

Collageen is dus belangrijk voor de algehele gezondheid. Veel mensen zeggen dat het vooral goed is voor de huid. Niets is echter minder waar, want het zit ook in je spieren, botten en kraakbeen. Er zijn wel meer dan 28 verschillende typen collageen, maar de typen 1 tot en met 5 zijn wel de meest belangrijke en meest voorkomende type collageen in ons lichaam. Van het totale aantal collageen in ons lichaam is 90% het type 1. Collageen type 1 komt voor in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, gewrichtsbanden en kraakbeen. Type 1 collageen omvat 90% van het collageen in ons lichaam. Het belangrijkste doel is om structuur te geven aan ons lichaam.

Meer willen lezen hier over? Lees hier onze interessante en informatieve blog over Collageen

Waar zit collageen in?

Het is dus van erg groot belang om voor je hele lichaam de hoeveelheid collageen in je lichaam hoog te houden. Maar hoe doe je dit? Collageen valt gelukkig uit voeding te halen. Een dieet met goede proteïnen, oliën, vezels, fruit en groeten kan er voor zorgen dat je collageen binnen krijgt. Het nadeel van collageen uit voeding halen is dat het voedingsmiddel eerst door het lichaam moet worden afgebroken om het collageen beschikbaar te maken. Bovendien bestaat ons huidige voedingspatroon uit minder bronnen van collageen dan vroeger, doordat we nu veel meer ander dingen eten dan jaren geleden.

Waar wacht je nog op?

Bekijk nu ons gehele assortiment collageen producten!

Puur Nordic importeert alleen de hoogste kwaliteit producten rechtstreeks uit Scandinavië. Gratis verzending vanaf €50,-. Niet goed? Geld terug!

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw