Fast shipping
Chaga specialist
Scandinavian products
30 day guarantee
Worldwide shipping

Wat zijn medicinale paddenstoelen, wat doen ze en waar zijn ze goed voor?

Paddenstoelen zijn al miljoenen jaren overal op aarde te vinden. Sommigen zijn eetbaar anderen zijn giftig. Paddenstoelen zitten vol met voedingsstoffen, vandaar dat ze vanaf oudsher al worden geplukt en gegeten. De meest bekende eetbare paddenstoel is de gewone witte champignon. Paddenstoelen groeien al miljoenen jaren op onze planeet. En sinds mensengeheugenis worden ze verzameld en gegeten. Niet zo gek want paddenstoelen zitten vol voedingsstoffen. De meest bekende paddenstoel is de gewone witte champignon. De afgelopen jaren zitten exotische medicinale paddenstoelen zoals Chaga, Reishi en Lion’s Mane echter flink in de lift. Ze zien er misschien soms wat gek uit, maar ze worden alom geroemd door hun medicinale eigenschappen.

Hieronder vertel ik over 5 medicinale paddenstoelen die bij dragen aan je gezondheid.

Chaga oftewel de koning van de paddenstoelen
Er is een grote kans dat u wel eens van de Chaga paddenstoel gehoord heeft. Het is sinds het begin van de corona pandemie een populair product. Waarom? Het is één van de zes ” medicinale paddenstoelen ” in Nederland. Samen met de Reishi paddenstoel is dit de meest populaire medicinale paddenstoel. Inheemse stammen in Oost-Azië gebruiken deze medicinale berkenweerschijnzwam (ofwel Chaga) al eeuwen. Chaga groeit op berkenbomen en is rijk aan antioxidanten, zink, B-vitaminen, enzymen en mineralen. Ook reguleert Chaga je immuunsysteem en kun je deze paddenstoel inzetten als adoptogeen om je lichaam beter te laten omgaan met stress en ziekte.

Wil je meer weten over chaga paddenstoelen? Lees dan dit interessante en informatieve blog post

Chaga Chunks
Chaga Chunks

Reishi, de paddenstoel van de onsterfelijkheid
De Reishi paddenstoel is één van de meest vooraanstaande geneeskrachtige paddenstoelen die er momenteel in de wereld gebruikt wordt door de vele gezondheidsvoordelen en valt duidelijk in de categorie superfoods. Samen met de Chaga paddenstoel is dit één van de meest populaire medicinale paddenstoelen. Reishi valt onder de ‘spirituele voeding’. Deze paddenstoel stimuleert je immuunsysteem, is rijk aan antioxidanten en balanceert je hormoonhuishouding. Ook brengt Reishi je mind en ziel in balans. Vandaar: voeding voor de geest. Reishi is de meest onderzochte paddenstoel door de wetenschap en is zeer populair in de Chinese geneeskunde.

Wil je meer weten over reishi paddenstoelen? Lees dan dit interessante en informatieve blog post

Lion’s mane, de paddenstoel voor de hersenen
Pruikzwam of in het Engels Lion’s mane heeft zijn naam gekregen om het een leeuwachtige uitstraling heeft. Lion’s Mane (Hericium erinaceus) is een heilzame paddenstoel uit de Oosterse geneeskunst en wordt al duizenden jaren door boeddhistische monniken traditioneel gebruikt. Lion’s Mane is een adaptogeen. Adaptogenen zijn niet toxische planten die het lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress. De pruikzwam wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en nog steeds wordt de zwam gebruikt als medicijn. Lion’s mane neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen. Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen. Ze spelen een essentiële rol bij de differentiatie en overleving van verschillende zenuwcellen populaties in het perifere en centrale zenuwstelsel. Hij wordt bijvoorbeeld in Japan als gezondheidsbooster én ter ondersteuning van de hersenfuncties veel gebruikt.

Pruikzwam of in het engels Lion’s mane

Cordyceps, de paddenstoel voor verjonging
Deze gekke sliertjes zorgen volgens de Chinese geneeskunde voor meer energie en een beter uithoudingsvermogen. Deze krachtpatsertje versterkt de nieren, bevordert de Yang (mannelijke energie), voedt de longen met Yin energie én verhoogt de longcapaciteit. Ook geeft Cordyceps je immuunsysteem een boost en heeft het een adoptogene werking op het lichaam. Verhoogt de fysieke, seksuele, mentale en creatieve energie. Als atletische tonic vitaliseert Cordyceps de fysieke energie, verhoogt het de longfunctie en het uithoudingsvermogen en helpt bij het opbouwen van de spieren.

He shou wu, de paddenstoel voor een vitaliteitsbooster
Deze zwam bevordert de meest mannelijke energie in het lichaam: de Yin energie. Ook helpt He Shou Wu je skelet, spier- en zenuwstelsel aan meer vitaliteit. He Shou Wu helpt je om het bloed op te bouwen en bevat Superoxidedismutase. Dit is een zeer belangrijke antioxidant waarmee vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Het helpt de functie van de lichaamscellen te onderhouden en beschermt tegen DNA-schade. Een aantal andere voordelen van deze vitaliteit booster: werkt verjongend en bevordert vruchtbaarheid en balanceert de hormoonhuishouding.

Hoe kom je aan deze producten?

Medicinale paddenstoelen kopen? Puur Nordic in een medicinale paddenstoelen specialist. Breedste assortiment in Europa. Hier vind je onder andere de volgende producten :

Puur Nordic is al jaren specialist in paddenstoel supplementen. Na lang onderzoek hebben we onze eigen lijn supplementen opgezet. Dit is uiteraard met de hoogste kwaliteit ingrediënten en uitvoerig getest. Zodat u het beste krijgt wat we kunnen bieden!

Puur Nordic Paddenstoel Extract Combideal

Biologische Lion’s Mane Extract 100ml

Onze Pruikzwam (Lion’s Mane) komt uit een schone pure omgeving en wordt zo geoogst dat dit een minimale impact heeft op de omgeving. Onze extracten dragen daarom ook het biologische keurmerk. 1 fles bevat hetzelfde als 150 g rauwe, gedroogde, gecertificeerde biologische Pruikzwam

 • De hoogste kwaliteit en krachtig 15:1 dubbel extract.
 • Gewonnen uit vruchtlichamen, niet uit mycelium.
 • Geen additieven. Geen conserveringsmiddelen. Geen toegevoegd zetmeel, graan of andere vulstoffen
 • Laboratorium getest. Puur en schoon.
 • 1 fles is genoeg voor 1 tot 3 maanden bij dagelijks gebruik.

Biologische Chaga Extract

Onze Chaga wordt geproduceerd in biologische omgevingen, vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden, dus draagt daarom het biologische keurmerk. Geen compromissen als het gaat om puurheid en kwaliteit. 1 fles bevat het hetzelfde als 120 g rauwe, gedroogde, gecertificeerde biologische chaga!

 • De hoogste kwaliteit en krachtig 15:1 dubbel extract.
 • Gewonnen uit vruchtlichamen, niet uit mycelium.
 • Geen additieven, geen conserveringsmiddelen, geen toegevoegd zetmeel, graan of andere vulstoffen
 • Laboratorium getest, puur en schoon.
 • 1 fles is genoeg voor 1 tot 3 maanden bij dagelijks gebruik

Biologische Reishi Extract

Onze Reishi wordt geteeld in biologische omgevingen, vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Onze Reishi wordt geoogst met respect voor het milieu, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van de voordelen van Reishi. Ons Reishi extract is daarom dan ook voorzien van het biologisch keurmerk. 1 fles bevat hetzelfde als 200 g rauwe, gedroogde, gecertificeerde biologische reishi!

 • De hoogste kwaliteit en krachtig 20:1 dubbel extract.
 • Gewonnen uit vruchtlichamen, niet uit mycelium.
 • Geen additieven, geen conserveringsmiddelen, geen toegevoegd zetmeel, graan of andere vulstoffen
 • Laboratorium getest. Puur en schoon.
 • 1 fles is genoeg voor 1 tot 3 maanden bij dagelijks gebruik.

De Mushroom Paddenstoelen Mix Extract van Feel Vivid, dit is een mix van 5 van de meest krachtige medicinale paddenstoelen ter wereld. De paddenstoelenmix bevat extracten van Agaricus blazei ( Bladhoopchampignon ) , Cordyseps sinensis, Maitake ( Eikhaas ) , Reishi en Shiitake. We gebruiken alleen de volledige vruchtlichamen omdat deze erg hoog zijn in beta glucanen. Het dubbele extraheerde Cordyceps extract poeder is geproduceerd door een drie stap warm water en alcohol extraheren, die verzekert het meest geconcentreerde hoge kwaliteit product. De onbewerkte materialen zijn grondig onderzocht en gezuiverd voordat ze het uittreksel maakte in gezuiverd enzymrijk water om de cellen te verzachten om een goed resultaat te behalen. 1 theelepel per dag. Makkelijk toe te voegen aan yoghurt, havermout, smoothies of pap. Ook geschikt om mee te bakken.

Chaga Extract ( instant pakuri in het Fins ) van Puhdistamo is de best seller, het meest populaire chaga product en heeft ook diverse prijzen gewonnen, waaronder Superfood van het jaar in Finland. We spreken dus echt van het allerbeste Chaga extract op de markt, rechtstreeks uit de natuur van Scandinavië . Dit extract wordt gemaakt van verse paddenstoelen en één gram van het extract staat gelijk aan met 15 gram verse Chaga. Dit product bevat ontzettend veel belangrijke mineralen, vitaminen en andere bestanddelen die belangrijk zijn bij een gezonde levensstijl.

Chaga Extract

Reishi Extract is een hele sterke dubbele extract van wilde Finse Reishi paddenstoelen. Reishi is één van de meeste populaire en gebruikte paddenstoel op de wereld door de vele gezondheidsvoordelen. Onze Reishi zijn wilde paddenstoelen en met de hand geplukt uit de natuur van Finland, Ver weg van auto’s, huizen en mensen.

 

Bekijk ook