Puur Nordic

Vis- of rundcollageen?

Vis- of rundcollageen?

Wat is het verschil tussen viscollageen en rondcollageen? Wat is collageen eigenlijk? Waar is het goed voor? Wat voor verschillende soorten collageen zijn er? Welke collageen is het beste? Je leest het hier!

Collageen

Collageen is een belangrijk eiwit aanwezig in het menselijk lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij veel organen in ons lichaam. Onze botten, gewrichten, spieren, nagels en bindweefsel bestaan uit collageen. Het woord collageen is afgeleid vanuit het Griekse woord Colla; wat lijm of samenbinden betekent. De toevoeging van -gen betekent produceren. Collageen is dus te zien als de lijm die het menselijk lichaam bij elkaar houdt. Het menselijk lichaam maakt dit geheel zelf aan. Echter stalt de productie van collageen in het menselijk lichaam vanaf ongeveer het 25ste levensjaar. Meer lezen over collageen in het algemeen? Klik hier voor onze blog over collageen!

Gelukkig voelt er via voeding voldoende collageen binnen te krijgen. Er zijn hedendaags drie bronnen waar collageen uit te winnen valt voor voeding. Dit zijn vissen, dieren en planten. De structuur van plantencollageen verschilt van deze drie het meeste met het menselijke collageen, dus wordt deze bron ook het minst gebruikt. Viscollageen en rondcollageen zijn dus het populairste onder de mensen. Op deze pagina zullen we over het verschil tussen beide gaan en kunt u onze collageen supplementen bekijken. 

Viscollageen 

De structuur van viscollageen komt het meeste overeen met de structuur van het menselijk lichaam. Echter heeft rundcollageen wel nagenoeg dezelfde eigenschappen. Viscollageen wordt snel in het menselijk lichaam opgenomen. Het is van groot belang de collageen te vangen uit een natuurlijke bron zonder toevoegingen. Viscollageen van wild gevangen vissen is de meest pure vorm van collageen. De collageen komt voort uit de schubben van de zoutwater vissen. Men spreekt meestal van gehydroliseerd viscollageen; dit betekent dat het collageen opgedeeld is in kleine delen. Dit zorgt er voor dat het makkelijker op te nemen is in het menselijk lichaam. Viscollageen is de kopen in de vorm van tabletten en poeder. 

Welke collageen is het beste? Onze meest populaire viscollageen producten momenteel:

Klik op de productnaam om naar de product pagina’s te gaan!

Collageen poeder – €25,95

Collageen Poeder van Puhdas + is 100% natuurlijk viscollageen. Het is gehydrolyseerd tot een fijn poeder, voor een snelle opname in het lichaam en om eenvoudig te mengen. Collageen Poeder is neutraal van smaak en is zonder toevoegingen zoals geur- of smaakstoffen dat vermengd kan worden met eten of drinken / smoothies etc.

 • 100% Natuurlijk viscollageen
 • Neutral van smaak
 • Zonder toevoegingen
 • Eiwit dat belangrijk is voor de huid, nagels, botten, pezen en bindweefsel

Collageen Poeder

Premium Collageen 250g – €49,95

Premium Collageen van Puhdas Plus is het beste en meeste effectieve collageen poeder product op de markt. Het product bevat onderzochte, gehydrolyseerde collageen en gepatenteerde dermiale hyaluronzuur en ook nog biotine en vitamine C waardoor het zo krachtig en uniek is.

 • Beste en meeste effectieve collageen poeder product op de markt
 • Vrij van lactose, gist en gluten
 • Vrij van suiker, zout, soja en zoetstoffen

Premium Collageen Poeder 250g

Rundcollageen

Rondcollageen wordt verkregen uit de weefsels, huid en botten van dieren. Rundcollageen is de meest gebruikte bron voor collageen supplementen. Als rund wordt verwerkt voor vleesproducten, wordend de huiden gebruikt om collageen supplementen te maken. Ook word deze collageen – net zoals de viscollageen – gehydroliseerd. Het resultaat is een uiterst fijn supplement dat door het menselijk lichaam gemakkelijk op te nemen is. Rondcollageen bestaat voornamelijk uit collageen type 1 en 3. Deze twee typen collageen speelt een grote rol in het herstel van onze botten & huid. Meer lezen over verschillende typen collageen? Klik hier om naar onze blog collageen te gaan. Rundcollageen is een goed alternatief voor mensen die geen vis eten. Rondcollageen heeft ook veel verschillende gezondheidsvoordelen. Naast de bewezen voordelen voor haar, huid, nagels en botten heeft het zo zijn positieve werking op de darmen. Dit komt omdat rondcollageen rijk is aan glutamine; dit aminozuur kan de symptomen van problemen met de darmen tegengaan. 

Als het komt op gebied van sporten is rondcollageen ook enorm effectief. Zo heeft het een positieve werking op spierkracht en zorgt het voor een sneller en beter herstel van zware trainingen. 

Onze meest populaire rondcollageen producten:

Collageen beauty poeder – €19,95 NU €14,94

Collageen Beauty van Puhdistamo is de beste kwaliteit collageen poeder product op de markt. Collageen Beauty Poeder is een hoogwaardige, kant-en-klare smoothie-blend die de voordelen van collageen gemakkelijk en heerlijk maakt zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Dit product is gemaakt in Finland met de hoogste en zuiverste kwaliteit ingrediënten die je kunt vinden en daarom kunnen we met trots zeggen dat dit het beste Collageen product op de markt is.

 • Beste kwaliteit collageen product op de markt
 • Kant en klare smoothie blend
 • Bessenpoeder, verisol collageen peptide, biotine, peptiplus collageen, MSM en vitamine C
 • Gemakkelijk en heerlijk

Collageen Beauty Poeder - Puhdistamo - Collageen Poeder

Keto Collageen poeder – €25,95

Keto Collageen Poeder + MCT van Puhdas+ is een hoge kwaliteit collageen poeder product uit Finland. Het eiwit is afkomstig van hoogwaardig Peptan collageen, waaruit je goede kwaliteit eiwitten krijgt. MCT-poeder bestaat uit middelgrote vetzuren, waardoor het een uitstekende energiebron voor de hersenen is, evenals een goede energie boost, bijvoorbeeld voor het sporten.

 • Bevat geen gist of gluten
 • Bevat geen suiker, zout, soja of zoetstoffen
 • Goed voor de huid, haren, nagels, spieren en gewrichten

Keto Collageen Poeder + MCT

Viscollageen vs. Rundcollageen, welke collageen is het beste?

Vis- en rondcollageen zijn beide even effectief. Rondcollageen wordt voornamelijk gewonnen uit de huiden, kraakbeen en botten van runderen. Viscollageen wordt gehaald uit de huid, botten en graat van vissen. Het type collageen van beide soorten is nagenoeg het zelfde. Het komt dus neer op persoonlijke voorkeur welke collageen type voor u het beste is. Heeft u hier vragen over of wilt u meer informatie over welke collageen het beste voor u is? Stuur ons eens een mailtje op info@puurnordic.com!

U kunt hier klikken om naar al onze collageen producten te gaan & meer te lezen over deze geweldige supplementen. 

 

 

Blijf op de hoogte

Ontvang handige tips, recepten en acties in je mailbox.
Schrijf je in op voor de nieuwsbrief een blijf op de hoogte! 

Winkelwagen
Scroll naar boven