Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Antioxidanten

Deze week gaan we het hebben over Antioxidanten

Wat zijn antioxidanten, wat doen ze en waar zijn ze goed voor?

De meest bekende antioxidanten zijn Vitamine C & Vitamine E en hebben een beschermende functie voor het lichaam, maar wat doen die antioxidanten nou eigenlijk? Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen worden gevormd tijdens het stofwisselingsproces van het lichaam, waarbij energie ontstaat.

Het lichaam gebruikt zuurstof om energie te halen uit koolhydraten en vetten, tijdens dit proces ontstaan de gevreesde vrije radicalen. Deze zijn een bijproduct van de stofwisseling en hierdoor onvermijdelijk. Maar een teveel aan vrije radicalen zijn niet goed voor het lichaam. Door bijvoorbeeld te veel te sporten, te veel zonlicht, slechte voeding, roken, bepaalde stoffen in cosmetica, schoonmaakmiddelen en zelfs overmatig stress kunnen deze vrije radicalen ontstaan.

Vrije radicalen kunnen schadelijk zijn voor weefsels en cellen in ons lichaam en moeten daarom opgeruimd worden. Ze gaan namelijk een reactie aan met elke stof die ze tegen komen. Wanneer ze schade veroorzaken heet dit oxidatieve stress. Antioxidanten zijn dus hard nodig om deze oxidatie uit te schakelen. Het spreekt eigenlijk al redelijk voor zichzelf, een antioxidant gaat oxidatie tegen.

Een voorbeeld om het duidelijk zichtbaar te maken is bijvoorbeeld een appel : Als je een voorgesneden appel een tijdje laat liggen, kleurt deze bruin. Dat de appel bruin kleurt komt doordat het vruchtvlees van de appel reageert op zuurstof, oxidatie. Besprenkel je de appelpartjes met citroensap dan treed er minder verkleuring op, het bevat namelijk de antioxidant vitamine C die oxidatie tegengaat.

Antioxidanten in voeding

De beste manier om voldoende antioxidanten binnen te krijgen is via een grote variatie van gezonde voeding. Deze zitten bijvoorbeeld in chocolade, noten, volkoren granen, olijfolie, chaga mushroom, zeevruchten en gevogelte. Goede bronnen van antioxidanten zijn druiven, gedroogde pruimen, granaatappel, rozijnen, bosbessen, aardbeien, frambozen, boerenkool, spinazie, spruitjes, broccoli, bieten, aubergine & rode uien. Antioxidanten zitten ook in kruiden bijvoorbeeld: basilicum, chilipoeder, dragon, gember, kerrie, knoflook, komijnzaad, gemalen kurkuma, oregano, peterselie tijm en munt.

De beste manier om voldoende antioxidanten binnen te krijgen is via een grote variatie van gezonde voeding
De beste manier om voldoende antioxidanten binnen te krijgen is via een grote variatie van gezonde voeding

Tegenwoordig krijgen we niet altijd voldoende antioxidanten binnen door onze voeding, maar hoe kunnen we dit wel voldoende binnenkrijgen via supplementen?

Door bijvoorbeeld het gebruik van Vitamine C & Chaga! Bij Puur Nordic kun je bijvoorbeeld Chaga in verschillende varianten verkrijgen. Chaga bevat enorme hoge doseringen antioxidanten. Chaga, ook bekent als Berkenweerschijnzwam of Chaga Mushroom is een gezonde Superfood direct uit de natuur van Scandinavië. Vanwege de zuiverste lucht, aarde en water ter wereld, bevat de hand geplukte Chaga het hoogste haalbare vitaminen gehalte, antioxidanten en ORAC niveau in vergelijking tot alle andere Chaga ter wereld.

Puur Nordic is de Chaga specialist. Als u zoekt naar de beste Chaga producten, dan is Puur Nordic de beste keuze voor u. Alle Chaga producten zijn direct geïmporteerd uit Finland. Breedste assortiment van Europa! Lees hier een interessante en informatieve blog post over Chaga en wat is chaga eigenlijk.

Berkenweerschijnzwam of Chaga Mushroom is een gezonde Superfood vol met antioxidanten
Berkenweerschijnzwam of Chaga Mushroom is een gezonde Superfood vol met antioxidanten
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw