Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Pippo Limnell: Ondernemer én professioneel ijshockeyer

Na een intensieve ijs training snelt Pippo Limnell Finocchiaro naar de kleedkamer. De 31-jarige defense van UNIS Flyers is blijkbaar niet alleen op het ijs vlug en behendig, maar ook in de kleedkamer. Want ruim vijf minuten later staat hij gedoucht en gekleed klaar. Limnell vertelt over zijn twee bezigheden waar hij zich volledig voor inzet. Naast ijshockey heeft Limnell namelijk nog een grote passie: gezond eten. Die gedrevenheid ging zo ver dat hij zijn eigen bedrijf is gestart: Puur Nordic. Met zijn bedrijf richt Pippo zich op de verkoop van gezond voedsel. ,,Ik ben altijd al gepassioneerd geweest van verantwoord eten en een gezonde levensstijl.”

Pippo Limnell is de zoon van een Finse moeder en Italiaanse vader. Al van kleins af aan speelt het thema gezondheid een rol in Pippo’s leven. ,,Verantwoord eten en een gezonde levensstijl is heel belangrijk. Wereldwijd gaat het de verkeerde kant op, op het gebied van voedsel. Het eten is minder puur. Ik vind dat dat anders moet. Ik ben al een aantal jaren bezig met het testen en proberen van gezonde producten. Met een gezond dieet kun je veel vitaler leven. Dat heb ik ervaren en deed mij besluiten om een eigen onderneming te beginnen om gezonde Finse producten in Nederland op de markt te brengen.”

Gezondheid producten uit Finland

De geboren Italiaan verhuisde op zijn vierde naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. Volgens Pippo is de ontwikkeling van gezond producten in Finland al vele malen verder dan in de rest van Europa. ,,In Finland zijn ze op dit gebied vijf jaar vooruit op Nederland. Ik geloof in deze producten. Ik gebruik ze zelf al jaren en sta er volledig achter.” Limnell is per week zo’n 20 uur met Puur Nordic bezig. ,,Ik doe alles zelf. Van de inkoop tot het verzenden van bestelde pakketten. Maar voor sommige aspecten, zoals administratie, financiën en marketing werk ik samen met andere partijen. Ondernemen is een continue leerproces om mee bezig te zijn.”

Het ‘gezonde eten’ is een trend in Nederland. Steeds meer organisaties, supermarkten en instanties maken zich sterk voor bewustwording van gezond eten. In supermarkten komen keurmerken voor duurzaam voedsel steeds vaker voor. ,,Het is een markt in ontwikkeling,” beaamt Limnell. ,,In Nederland is de markt voor gezond eten de meest groeiende markt. Er is heel veel potentieel om het gezonde eten een succes te laten worden.”

Uniek en hoogste kwaliteit

Juist in deze groeiende markt, is de concurrentie groot voor Limnell’s Puur Nordic. Wat onderscheidt zijn onderneming van de vele andere branchegenoten? ,,De producten zelf,” is Limnell resoluut. ,,Ze zijn uniek in Nederland. De producten hebben de hoogste kwaliteit en komen allemaal uit Finland. De mensen in Nederland kennen deze producten nog niet. Maar dat is voor mij een mooie uitdaging om daarmee aan de slag te gaan.”

De ondernemer kwam in Limnell al vroeg naar boven. In 2010 startte hij al een ander bedrijf in sportmaterialen en -producten in Finland. ,,Toen was ik nog jong. Ik heb veel geleerd van het ondernemerschap in die tijd. Ik heb altijd een business mind gehad. Vroeger op school verkocht ik al spullen,” lacht Limnell

Pippo Limnell & Leonie Hesselink Miss Wereld Nederland
Pippo Limnell & Leonie Hesselink Miss Wereld Nederland

 

IJshockeyer en ondernemer. Ongetwijfeld zijn er aspecten te noemen die in beide takken van sport van belang zijn. ,,Communicatie. Ik ben strikt, eerlijk en ik toon respect. Dat is overigens wel kenmerkend voor veel Finnen. Maar ik kan ook temperamentvol zijn. Dat is mijn Italiaanse kant. Soms zorgt dat voor wat probleempjes,” lacht Limnell. ,,Het werken in een team is belangrijk, zowel in ijshockey als met ondernemen.”

Een gezonde levensstijl is belangrijk in de topsport. Of zijn collega-ijshockeyers zijn bedrijf al weten te vinden, vertelt Limnell lachend: ,,Een aantal teamgenoten kopen inderdaad wel producten bij mij. Sommige producten zijn aanvullend op het eetpatroon, terwijl andere producten uit mijn assortiment maaltijd-vervangers zijn.”

IJshockey

Pippo Limnell is uitermate blij dat UNIS Flyers weer terug is in Thialf. ,,We hebben het goed afgehandeld, maar het was wel een moeilijke periode. Het was niet ideaal. Vooral het reizen naar Leeuwarden, de opmerkelijke trainingstijden maar ook de eigen kleedkamer. Die mis je dan wel. Tijdens wedstrijden misten we het grote publiek, wat we in Thialf meestal hebben. Dat brengt iets extra’s.”

Pippo Limnell founder van Puur Nordic
Pippo Limnell founder van Puur Nordic

 

Volgens Limnell is UNIS Flyers back on track, en de verdediger heeft een goed gevoel voor het verloop van dit seizoen. ,,We hadden een slow start. We zochten naar de juiste samenstelling en manier van spelen. Dat hebben we gevonden. We blijven hard werken en ons team gaat vol voor een succesvol seizoen. We krijgen nu nog een aantal mooie wedstrijden in de BeNe-League. Daarna volgt de Final Four en de play-offs voor het kampioenschap in de BeNe-League. Dat is toch wel de mooiste tijd van het jaar.”

Sterke defense

,,Ik denk dat we een goede kans op succes maken dit seizoen. Onze defense is heel sterk. Daarnaast creëren we elke wedstrijd veel kansen. Het afmaken van die kansen was wel eens een probleem voor ons. We hebben de laatste tijd veel gescoord, dus hopelijk helpt dat ons om ook in grote wedstrijden sneller kansen af te maken.” In vergelijking met eerdere seizoenen zit Pippo Limnell veel minder vaak in de strafbank. ,,Je wordt ouder en misschien wat rustiger en slimmer,” knipoogt Limnell.

IJshockeyfoto Pippo Limnell: Pieter-Jord Hovenga. Origineel post van Unis Flyers

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw