Snelle verzending
Chaga specialist
Scandinavische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Supplementen en vitamines tijdens de zwangerschap

Supplementen en vitamines tijdens de zwangerschap

Supplementen en vitamines tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen voor jou en je ongeboren kindje, hierdoor kan het soms handig zijn om extra supplementen en vitamines in te nemen om genoeg belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Je moet natuurlijk alles delen met je kindje en daardoor is er een grotere behoefte aan bepaalde vitaminen die we niet altijd uit voedsel kunnen halen. Je baby is gedurende de hele zwangerschap afhankelijk van wat jij eet en daarom is het belangrijk 40% meer vitaminen en 20% meer mineralen binnen te krijgen dan normaal. Het is natuurlijk wel goed om dit eerst met je zorgverlener, huisarts of verloskundige te bespreken en niet klakkeloos van alles aan te schaffen, want niet iedereen heeft dezelfde behoeften.

Dan komen we natuurlijk bij de belangrijkste vraag, welke vitamines en supplementen zijn nou belangrijk tijdens je zwangerschap en waarom?

Hieronder de belangrijkste Supplementen en vitamines;

Foliumzuur

Foliumzuur, ook wel vitamine B12 is erg belangrijk voor de groei van de baby, de groei van de placenta en van het zenuwstelsel, ook verkleint het de kans op aangeboren afwijkingen zoals bijvoorbeeld een open ruggetje of schisis. Het is goed om al met foliumzuur te beginnen voor de zwangerschap en dit tot en met week 10 van de zwangerschap te gebruiken. Elke dag zo’n 400 microgram foliumzuur is zeker aan te raden.

IJzer

IJzer zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen, en zorgt daarnaast voor een goede toevoer van zuurstof door het lichaam. Dit zorgt er weer voor dat je minder moe bent. Omdat je bloed aanmaakt voor jezelf en je baby is extra ijzer nodig, maar ook omdat je extra vatbaar bent voor bloedarmoede tijdens je zwangerschap. Mocht je nou denken een ijzer tekort te hebben overleg dan altijd eerst met je verloskundige of met je huisarts.

Calcium

Calcium heeft de baby nodig om sterke botten te ontwikkelen en tanden aan te maken, maar ook om een gezond spier- hart- en zenuwstelsel te ontwikkelen. Mocht je nou bijvoorbeeld geen melk gebruiken dan word het aangeraden om zo’n 1000 mg calcium per dag te slikken tijdens de zwangerschap.

Vitamine D

Vitamine D ondersteund je weerstand en zorgt ervoor dat calcium beter word opgenomen. Het draagt bij aan de celdeling en het behouden van sterke botten. Het is nodig voor de groei en ontwikkeling van het beenderstelsel bij je baby. Daarom is het goed om iedere dag minimaal 10 microgram vitamine D te slikken maar tijdens de donkere dagen in de winter heb je meer nodig. Puur Nordic heef twee varianten vitamine supplementen. Vitamine D3 Kids en Vitamine D Super.

Natuurlijke oorsprongen van vitamine d
Natuurlijke oorsprongen van vitamine d

Vitamine D Super

Vitamine D Super is en exclusief en uniek product op de markt. In combinatie met de nieuwste wetenschappelijke studies en de expertise van de beste voedingsdeskundigen en therapeuten in het veld, biedt een exclusief en uniek Vitamine D product. Vitamine d Super heeft ook een zeer hoogwaardige EPA- en DHA-vetzuren en natuurlijke vitamine A. Een uniek en zeer krachtig 100ug Vitamine D3 product. 60 capsules is goed voor 2 maanden. Volledig lactose vrij, melkvrij & glutenvrij

Puur Nordic heeft ook vitamine D3 voor kinderen. Vitamine D3 KIDS voor kinderen van Puhdas Plus is een plantaardig en toevoegingsvrije vitamine D3 spray. Een maal sprayen bevat 10 μg vitamine D3. Dankzij de handige spraykop, is het erg gemakkelijk om kinderen het product te laten innemen. Naast vitamine D3 bevat het product alleen MCT olie, waardoor de smaak erg neutraal is. De unieke plantaardige en hoogwaardige vitamine D3 die in de producten wordt gebruikt, wordt verkregen uit een biologische en GMO-vrije omgeving. Het wordt aanbevolen om vitamine D te geven aan alle baby’s vanaf de leeftijd van 2 weken en vooral tijdens de herfst en winter wanneer de zon niet voldoende natuurlijke vitamine D geeft. Vitamine D3 s bevat een zeer absorbeerbare vitamine D3, die we nodig hebben voor bijvoorbeeld het immuunsysteem een boost te geven en de tanden en botten te versterken.

Lees hier een interessante en informatieve blog post over Vitamine D 

Vitamine D Super van Puhdistamo
Vitamine D Super van Puhdistamo

Vitamine B12

Vitamine B12 is van groot belang voor de vorming van het zenuwstelsel, de vorming van DNA en voor de groei van de baby. Een tekort tijdens de zwangerschap kan dan ook leiden tot bloedarmoede en een verminderde groei van de baby. Groot gedeelte van de Europeanen lijden aan een tekort van vitamine B12, voornamelijk vegetariërs, veganisten en ouderen maar ook mensen die veel koffie of alcohol drinken. De enige betrouwbare veganistische bron van B12 is voedsel dat is versterkt met B12 en B12 supplementen. Vitamine B12 inname is belangrijk, het vermindert vermoeidheid en stimuleert de functie van het immuunsysteem, psychologische functies en het zenuwstelsel. Dit plantaardig voedingssupplement bevat geen lactose, gluten, suiker, zout, zetmeel, maïs, soja of zoetstoffen.

Lees hier een interessante en informatieve blog post over vitamine b12 

Magnesium

Magnesium is belangrijk voor een goede werking van het zenuwstelsel, de aanmaak van eiwitten, vetzuren, hormonen, goede spierwerking en de opname van calcium in de botten. Ook kan het zijn dat magnesium krampen verminderd, heb je bijvoorbeeld last van kuitkrampen tijdens je zwangerschap dan kan wat extra magnesium soms helpen. De aanbevolen hoeveelheid is zo’n 400mg magnesium per dag. Triple Magnesium van Puhdistamo is een ​​uitzonderlijk superieur en uniek product! Het betere magnesium dat je niet op de markt kunt vinden!  60 Capsules is goed voor 2 maanden. Extra Strek Magnesium is een van de beste en meest verkochte producten van Puur Nordic. Volledig lactose vrij, melkvrij, glutenvrij, additieven en andere vulstof vrij. 100% plantaardig.

Zink

Zink is van belang bij de grote van de celgroei van de foetus. Het zorgt voor een normale groei, een goed immuunsysteem en een goede neurologische ontwikkeling. Tijdens de zwangerschap word dan ook geadviseerd 9mg zink in te nemen per dag. Dubbele Zink Vegan is een van de meest populaire producten van Puhdas Plus. Dubbele Zink Vegan bevat zink in twee vormen, zink gluconaat en zink picolinaat. Zink is één van de meest belangrijke spoorelementen en is cruciaal voor een goed immuunsysteem. De gezondheid van de huid, haar, nagels en ogen zijn ook afhankelijk van de voldoende inname van zink. Dit plantaardig voedingssupplement bevat geen lactose, gluten, suiker, zout, zetmeel, maïs, soja of zoetstoffen.

Vitamine C

Vitamine C zorgt voor een natuurlijk sterke weerstand en helpt het lichaam bij het opnemen van ijzer. Tijdens de zwangerschap heb je een verhoogde behoefte aan vitamine C, namelijk zo’n 90mg per dag in plaats van de normale 70 mg per dag. Triple Vitamine C  van Puhdistamo is een natuurlijk vitamine C extract. De Triple Vitamine C capsules bevat geen toegevoegde additieven en andere vulstoffen. Bevat geen gelatine of dierlijke ingrediënten dus 100% veganistisch. 60 Capsules is goed voor 3-6 maanden. Puhdistamo richt zich op voedingsmiddelen van zeer hoge kwaliteit, alle producten zijn additief vrij, glutenvrij, melkvrij en GMO- vrij.

Lees hier een interessante en informatieve blog post over vitamine C

Triple Vitamine C van Puhdistamo
Triple Vitamine C van Puhdistamo