Snelle verzending
Chaga specialist
Scandinavische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Chaga paddenstoel

Er is een grote kans dat je wel eens van de Chaga paddenstoel gehoord hebt. Het is sinds het begin van de corona pandemie een erg populair product. Waarom? Het is één van de zes ” medicinale paddenstoelen ” in Nederland. Samen met de Reishi paddenstoel is dit de meest populaire medicinale paddenstoel. Wat doet het? Wat voor producten zijn er voor? Lees hier over de oorsprong, werking en producten van Chaga.

Oorsprong

Zoals hierboven staat is de Chaga paddenstoel één van de meest populaire medische paddenstoelen in Nederland momenteel. Deze medische paddenstoel kent zijn oorsprong uit de koudere klimaten, zoals in Scandinavië. De Chaga paddenstoel lijkt helemaal niet op een normale paddenstoel. Chaga plant zich op de bast van de boom vast. De paddenstoel, die aardig lijkt op verbrande kolen, nestelt zich meestal aan de berkenboom. De paddenstoel ziet er niet aantrekkelijk uit; maar niks is minder waar. De Chaga paddenstoel wordt niet voor niks de diamant van het bos genoemd!

Bekijk onze meest populaire Chaga supplementen

Werking

Chaga bevat enorme hoge doseringen antioxidanten, is laag in calorieën, rijk aan vezels. Antioxidanten helpen het lichaam om vrije radicalen aan te pakken voordat ze schade kunnen aanrichten aan de organen. Chaga heeft waarschijnlijk de hoogste ORAC waarde van alle plantaardige voeding in de wereld. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity. Dit is de potentiële kracht en mogelijkheid om vrije radicalenactiviteit en schade te neutraliseren.

Verbetering Immuunsysteem

De Chaga paddenstoel heeft vooral tijdens de recentelijke corona pandemie een opmars gemaakt in Nederland qua populariteit. Echter wordt Chaga al eeuwenlang gebruikt in traditionele geneeswijzen. Dit is omdat de Chaga paddenstoel wordt gezien als een superfood met helende werking. Het belangrijkste eigenschap van de werking van Chaga is het vermogen het immuunsysteem te versterken. Dit heeft natuurlijk een directe positieve invloed op de vatbaarheid voor ziektes.

Andere voordelen

De Chaga paddenstoel wordt natuurlijk veel door wetenschappers onderzocht. De uitkomst van al deze onderzoeken wijzen op veel gezondheidsvoordelen, maar harde claims zijn hier natuurlijk niet mogelijk. Volgend zijn een paar gezondheidseffecten waar Chaga een positief invloed op zou kunnen hebben:

  • Bestrijden en voorkomen kanker
  • Verlagen bloedsuikerspiegel
  • Verbetering Immuunsysteem
  • Ontstekingsremmend
  • Anti-aging

Gebruik van Chaga Paddenstoel

Puur Nordic is de Chaga specialist van Europe met breedste assortiment van hoge kwaliteit Chaga producten. Als u zoekt naar de beste Chaga producten, dan is Puur Nordic de beste keuze voor u. Alle Chaga producten zijn direct geïmporteerd uit Finland, Scandinavië of uit de Noordse Landen.

Onze beste seller, award winnaar en meest populaire product van Puur Nordic is Chaga Extract van Puhdistamo. 

Bekijk hier een greep uit onze Chaga producten:

Chaga Extract

Chaga Extract ( instant pakuri in het Fins ) van Puhdistamo is de best seller, het meest populaire chaga product en heeft ook diverse prijzen gewonnen, waaronder Superfood van het jaar in Finland. We spreken dus echt van het allerbeste Chaga extract op de markt, rechtstreeks uit de natuur van Scandinavië .

Chaga Extract

Chaga Poeder Biologisch 125g (in de aanbieding!)

Chaga Poeder Biologisch van Feel Vivid is een van de meest populaire producten in Scandinavië. Dit maakt de Finse Chaga de gezondste paddenstoel ter wereld. Vanwege de zuiverste lucht, aarde en water ter wereld, bevat de hand geplukte Chaga het hoogste haalbare vitaminen gehalte en antioxidanten.

Chaga Poeder Biologisch

Chaga Elixir Extract 2000mg

Wij brengen je het krachtigste Chaga Elixer Extract van de koudste en schoonste plekken ter aarde, in een gebruiksvriendelijke vorm om uw welzijn te ondersteunen als onderdeel van een gezonde levensstijl

.Chaga Elixir Extract 2000mg

Chaga Chunks – Brokken 

Chaga Chunks – Brokken van Nordic Chaga. Maak kennis met chaga in zijn natuurlijke vorm. Wilde chaga brokken, rechtstreeks uit het bos. Beste kwaliteit Chaga Chunks voor de beste prijs op de markt!!!

Chaga Chunks - Brokken

Al onze Chaga producten zijn te vinden op: https://puurnordic.com/producten/chaga/