Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Reishi paddenstoel

De Reishi paddenstoel. Deze medicinale paddenstoel kent zijn oorsprong uit Aziatische landen zoals China, Japan en Korea. De reishi paddenstoel is één van de meest vooraanstaande geneeskrachtige paddenstoelen die er in momenteel de wereld gebruikt wordt door de vele gezondheidsvoordelen en valt duidelijk in de categorie superfoods. Samen met de Chaga paddenstoel is dit één van de meest populaire medicinale paddenstoel. Klik hier om direct naar ons assortiment met reishi producten te gaan!

reishi

Bekijk direct onze Reishi best sellers

Herkomst Reishi paddenstoel

In de Westerse wereld is de Reishi paddenstoel nog niet enorm lang bekend. Doch wordt deze geneeskundige paddenstoel al eeuwenlang gebruikt door Aziatische volkeren. De Reishi paddenstoel zoekt vooral vochtige schaduwrijke bosgebieden aan de basis en onderste stam van hardhouten bomen. Een verse paddenstoel is meestal zacht en rood, maar valt in verschillende vormen te krijgen en nuttigen. Hoewel de naam Reishi uit Japan komt, noemen de Chinezen deze paddenstoel leng Zhi; dit verwijst meer naar zijn gebruik dan naar het uiterlijk. Het vertaalt namelijk letterlijk naar “kruid van de spirituele potentie”. De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Door zijn relatieve schaarste in het wild, werd het gebruik van reishi’s meestal beperkt tot de keizer, zijn hof en de rijke hogere klassen.

Gezondheidsvoordelen

Reishi is één van de meeste populaire en gebruikte paddenstoel op de wereld door de vele gezondheidsvoordelen. De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Reishi stimuleert de bloed circulatie in het menselijk lichaam en zorgt voor een bevordering van psychologische welzijn. Reishi wordt gebruikt om het algemene welzijn te versterken en de functie van het immuunsysteem te balanceren. Reishi heeft een adaptogenic effect – het balanceert de functies van het lichaam op verschillende manieren.

De effecten van Reishi zijn gebaseerd op de hoeveel polysachariden en triterpenen die het bevat. Ploysachariden zijn koolhydraten die opgebouwd zijn uit meerdere monosacharide-eenheden (ook wel enkelvoudige suikers of koolhydraten), zoals zetmeel en cellulose. Triterpenen zijn organische verbindingen die vaak medische eigenschappen hebben.

De Reishi paddenstoel is eeuwenlang schaars geweest vanwege de vele gezondheidsvoordelen. De afgelopen tientallen jaren is daar verandering in gekomen omdat men begonnen is deze paddenstoel te kweken. Dit levert deze kwalitatief uitstekende paddenstoel op die voor iedereen beschikbaar is.

Koning van de paddenstoel

Reishi staat dus vooral bekend om de positieve effecten die het heeft op het afweersysteem en het vermogen de weerstand te verhogen. Hoewel het niet feitelijk beschreven staat, wijzen wetenschappelijke onderzoeken ook uit dat de Reishi paddenstoel meer doet dan alleen bovengenoemde gezondheidsvoordelen. In de afgelopen decennia hebben tientallen onderzoeken uit verschillende werelddelen ons geleerd dat de Reishi paddenstoel in staat is om bescherming te bieden tegen talrijke aandoeningen. Uit deze onderzoeken blijkt dat Reishi door zijn medische kracht ontstekingsremmend werkt, geassocieerd wordt met een lange levensduur en een positief effect heeft op de algehele conditie van het menselijk lichaam.

Omdat de stoffen in deze magische paddenstoel als ‘modulator van het immuunsysteem werkt, kan het de balans in hormonale evenwicht reguleren waardoor kanker- en tumorcellen kunnen worden bestreden. Al duizenden jaren wordt deze paddenstoel bij mensen toegepast en er zijn maar weinig bijwerkingen geregistreerd.

Reishi producten

Puur Nordic kent een uitgebreid assortiment aan Reishi producten. Omdat deze producten direct geïmporteerd worden zijn al onze Reishi producten puur, betaalbaar en komen van de beste merken.  Een greep uit ons assortiment:

Klik hier voor ons gehele medicinale paddenstoelen assortiment!

Klik hier voor nog een blog over de Reishi paddenstoel!

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw