Snelle verzending
Chaga specialist
Biologische producten
30 dagen garantie
Gratis verzending v.a. €50,-

Medicinale paddenstoelen

Collageen is afgeleid van het Griekse woord Colla, wat lijm of samenbinden betekend. De toevoeging van -gen betekent produceren. Collageen is behoorlijk sterk en zeer rekbaar, wat er voor zorgt dat het moeilijk breekt. Collageen kan dus gezien worden als de ‘lijm’ die het lichaam bij elkaar houdt. Het is een belangrijk lijmvormend eiwit die aanwezig is ons lichaam. Collageen speelt een hele belangrijke rol voor heel veel organen in ons gehele lichaam. Onze botten, gewrichten, spieren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaat allemaal uit collageen. Ons lichaam maakt dit van nature zelf aan, maar helaas begint de aanmaak hiervan na ongeveer ons 25e levensjaar steeds verder af te nemen.

Het woord zegt het eigenlijk al: een paddenstoel met medicinale werking. Al eeuwenlang worden deze paddenstoelen gebruikt voor traditionele geneeswijzen door scandinavische en Aziatische volken. Waarom paddenstoelen? Ze zijn rijk aan antioxidanten, veel verschillende soorten vitamines, zink en mineralen. Antioxidanten versterken ons immuunsysteem, waardoor de mens minder vatbaar is voor ziektes. Medicinale paddenstoelen worden al decennia lang onderzocht door wetenschappers.  De uitkomst van deze diepte-onderzoeken wijzen op de vele gezondheidsvoordelen. Harde medische claims zijn echter natuurlijk nooit mogelijk & zelfs ook verboden. Maar, er zijn wereldwijd maar liefst zo ongeveer een kleine 50.000 (!!) studies bekend welke de werkzaamheid van deze paddenstoelen hard bevestigen. Dit zijn – volgens onderzoeken van de professionals – de gezondheidseffecten van deze diamanten van het bos:

 • Verbetering immuunsysteem
 • Verlagen bloedsuikerspiegel
 • Ontstekingsremmend
 • Bestrijden en voorkomen kanker
 • Anti-aging
 • Verhogen fysieke & mentale energy
 • Weerstand bieden tegen stress
 • Ondersteuning hersenfuncties

Waarom maken medicinale paddenstoelen nu een opmars?

De corona pandemie, logischerwijs. Sinds de uitbraak van dit virus wereldwijd, zijn mensen zich bewuster bezig met hun gezondheid. Meer proberen te sporten, gezonder eten horen hier bij. Men probeert de weerstand omhoog te krijgen om minder ziek of vatbaar te worden van het corona virus. Een enorme toename in de populariteit van medicinale paddenstoelen is een logisch gevolg. Het gebruik en populariteit van deze paddenstoelen is sinds het uitbreken van corona enorm toegenomen.

Verschillende soorten

Paddenstoelen zijn al zolang wij bestaan op de aarde te vinden. De meest bekende eetbare paddenstoel is de witte champignon. Maar er zijn meer eetbare paddenstoelen dan alleen de ‘gewone’ witte champignon. De vier meest populaire exotische – eetbare – medicinale paddenstoelen zijn ChagaReishi, Pruikzwam en Cordyceps. Elke paddenstoel is anders en heeft zijn eigen eigenschappen, voordelen, karakter en voedingsprofiel. Nieuwsgierig naar de verschillen? Lees verder!

Chaga paddenstoel

De kans is groot dat de naam Chaga bekend voor komt. Dit is namelijk één van de meest populaire paddenstoelen in dit rijtje. In het Nederlands wordt deze paddenstoel de berkenweerschijnzwam genoemd. Deze paddenstoel groeit voornamelijk in koude klimaten, zoals Scandinavië en Alaska. De Chaga paddenstoel klemt zich vast aan de bast van de berkenboom. Chaga is laag in calorieën, enorm rijk aan vezels en bevat veel antioxidanten. Chaga heeft waarschijnlijk de hoogste ORAC waarde van alle plantaardige voeding op deze wereld. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity. Dit is de potentiële kracht en mogelijkheid om vrije en radicalenactiviteit en schade te neutraliseren.

Zoals benoemd bevat Chaga een scala een gunstige en effectieve ingrediënten. Dit zijn polysachariden, antioxidanten, betulinezuur, fytosterolen en melanine. Verder bevat Chaga plantaardige steroïden, zoals lanosterol en inotodiol. Al deze actieve ingrediënten hebben afzonderlijk gezien een specifieke werking, maar samen zijn ze sterker en dragen ze allemaal bij aan het stimuleren van je immuunsysteem. De zwam kan daarom bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van ontstekingen en infecties.

Chaga Tea 2

De Chaga paddenstoel aan de berkenboom

Onze populairste Chaga producten

Reishi paddenstoel

De Reishi paddenstoel hoort ook zeker in dit lijstje thuis. Deze paddenstoel komt ook wel te boek als Ling Zhi, omdat deze paddenstoel in China enorm populair is. Ling Zhi vertaalt namelijk naar ‘kruid van spirituele potentie’. De Reishi paddenstoel komt echter uit Japan, waar deze al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. In het Nederlands kunnen we deze paddenstoel als de gesteelde lakzwam. De Reishi paddenstoel is eeuwenlang schaars geweest vanwege de vele gezondheidsvoordelen. De afgelopen tientallen jaren is daar verandering in gekomen omdat men begonnen is deze paddenstoel te kweken. De paddenstoelen worden gekweekt in verscheidene landen onder zeer gecontroleerde omstandigheden, zoals in bijvoorbeeld speciale tunnelkassen.

Reishi stimuleert de bloed circulatie in het menselijk lichaam en bevordert het psychologische welzijn. Reishi wordt vaak gebruikt om het algemene welzijn te versterken en de functie van het immuunsysteem te balanceren. Deze effecten zijn gebaseerd op het feit dat Reishi veel polysachariden en triterpenen bevat. Ploysachariden zijn koolhydraten die opgebouwd zijn uit meerdere monosacharide-eenheden (ook wel enkelvoudige suikers of koolhydraten), zoals zetmeer en cellulose. Triterpenen zijn organische verbindingen die vaak medische eigenschappen hebben.

Reishi 1 (1)

De Reishi paddenstoel uit Japan

Onze populairste Reishi producten

Pruikzwam

De Pruikzwam – in het engels ‘Loins Mane’ – heeft zijn naam gekregen omdat die een leeuwachtige uitstraling heeft. De Pruikzwam is een heilzame paddenstoel uit de Oosterse geneeskunde. Deze paddenstoel wordt al duizenden jaren door boeddhistische monniken traditioneel gebruikt. De Pruikzwam is een adoptogeen. Dit zijn niet toxische planten die het menselijk lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress.

De neuropeptiden in de Pruikzwam zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en verspreiding van neuronen en myeline in de hersenen. Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van de sensorische zenuwcellen in onze hersenen. Deze zenuwcellen geleiden impulsen van zintuigen naar het centrale zenuwstelsel. Ze spelen een essentiële rol bij de differentiatie en overleving van verschillende zenuwcellen populaties in het centrale zenuwstelsel. De Pruikzwam wordt bijvoorbeeld in Japan als gezondheidsbooster én ter ondersteuning van de hersenfuncties veel gebruikt.

Wat is Lion's Mane?

De Pruikzwam, ook wel Lions Mane genoemd.

Onze populairste pruikzwam producten

Cordyceps

Last but not least, Cordyceps. Deze medicinale paddenstoel kent zijn oorsprong uit China en is één van de meest voorname ingrediënten in de Chinese kruidengeneeskunde. In China wordt deze paddenstoel ‘Dong Chong Xia Cao’ genoemd. Dit wil zeggen, de worm in de winter wordt een plant in de zomer. Deze paddenstoel groeit in de winter op de rups van een nachtvlinder.

De paddenstoel, die eruit zien als witte sliertjes zorgen voor meer energy en een beter uithoudingsvermogen. Deze krachtpatser van een paddenstoel voedt de longen en verhoogt de longcapaciteit. De Cordyceps paddenstoel bevat van nature onder andere polysachariden en lipiden. Deze zorgen voor enorme positieve werking op het menselijk lichaam; het verhoogt de fysieke, seksuele, mentale en creatieve energie. Cordyceps zorgen voor meer fysieke energie, verhogen de longfunctie en verbeteren het uithoudingsvermogen. Ook zou deze paddenstoel een effectieve wering hebben bij het opbouwen van spiermassa.

Onze populairste Cordyceps producten

Onze supplementen

Puur Nordic is al jaren lang marktleider op gebied van medicinale paddenstoelen. Wij bieden een groot assortiment aan supplementen van deze geweldige natuurproducten. Wij importeren onze producten rechtstreeks uit Scandinavië, waar alle paddenstoelen altijd hand geplukt worden. Zo verzekeren wij alleen de beste kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Puur Nordic is een webshop en exclusief importeur voor Scandinavische superfoods. Wij zoeken onze onbewerkte producten zorgvuldig uit en gaan voor de hoogste kwaliteit.

Onderstaand zijn enkele van onze producten te vinden. Klik hier om naar al onze medicinale paddenstoelen producten te gaan!

All-in-one supplementen

Mushroom Mix Extract – €14,90

Dit is een mix van 5 van de meest krachtige paddenstoelen ter wereld. De paddenstoelenmix bevat extracten van Agaricus blazei, Cordyceps sinensis, Maitake, Reishi and Shiitake.

Mushroom Mix

Scandinavische Super Elixir – €24,95

Een compleet voedingsproduct uit Scandinavië. Super Elixir is een mix van Finse natuurschatten en paddenstoelen; chaga, reishi, shiitake en dennenbast.

 • Een mengsel van Finse natuurschatten
 • Flinke dosis vitamine C toevoegt
 • Rijk aan vezels en gevuld met antioxidanten
 • Additief vrij, glutenvrij, melkvrij en GMO- vrij

Scandinavische Super Elixir - Puhdistamo

Chaga paddenstoel

Chaga extract – €24,95 (best seller & favoriet)

Chaga Extract van Puhdistamo is onze best seller. Dit populaire chaga product heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder Superfood van het jaar in Finland. We spreken dus echt van het allerbeste Chaga extract op de markt, rechtstreeks uit de natuur van Scandinavië . Het wordt gemaakt van verse paddenstoelen en één gram van het extract staat gelijk aan met 15 gram verse Chaga. Dit product bevat ontzettend veel belangrijke mineralen, vitaminen en andere bestanddelen die belangrijk zijn bij een gezonde levensstijl.

 • Best verkochte product van Puur Nordic
 • Prijs winnaar in Scandinavië
 • Populairste Chaga product op de markt
 • 65 kopjes ( 1-2 maanden ) of Chaga Thee

Chaga Extract van Puhdistamo

Chaga poeder biologisch – €19,90

Chaga Poeder Biologisch van Feel Vivid is een van de meest populaire producten in Scandinavië. Vanwege de zuiverste lucht, aarde en water ter wereld, bevat de hand geplukte Chaga het hoogste haalbare vitaminen gehalte en antioxidanten.

 • Een van de meest populaire producten in Scandinavië
 • 100% Biologische Chaga poeder uit Finland
 • Chaga thee is een populaire hype tegenwoordig

Chaga Poeder Biologisch

Reishi paddenstoel

Reishi Extract – €24,95

Deze extract is een hele sterke dubbele extract van wilde Finse Reishi paddenstoelen. Dit is één van de meeste populaire en gebruikte paddenstoel op de wereld door de vele gezondheidsvoordelen. Onze Reishi zijn wilde paddenstoelen en met de hand geplukt uit de natuur van Finland, ver weg van auto’s, huizen en mensen.

 • Sterke dubbele extract van wilde Finse Reishi paddenstoelen
 • Makkelijk in te nemen met een pipetje

Reishi Extract van Puhdistamo

Reishi poeder biologisch – €14,95

Reishi Poeder Biologisch van Feel Vivid. De Reishi paddenstoel wordt al meer dan 2000 jaar traditioneel gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen. Reishi bevat specifieke stoffen, behorend tot de polysacchariden en triterpenen en beta glucanen.

Reishi Poeder Biologisch ( Gesteelde Lakzwam )

Pruikzwam

Lion’s Mane Capsules – €24,95

Het extract van pruimzwam wordt gemaakt door het uitrekken van zowel water oplosbare en vet oplosbare ingrediënten. Lion’s Mane is een adaptogeen. Adaptogenen zijn niet toxische planten die het lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress.

 • Gluten vrij, soja vrij, melk vrij, veganistisch, GMO vrij, bevat geen toevoegsels en conserveringsmiddelen

Lion’s Mane Capsules ( Pruikzwam )

CordyCeps

Cordyceps Extract – €22,50

Het dubbele extraheerde Cordyceps extract poeder is geproduceerd door een drietraps warm water en alcohol extraheren, die verzekert het meest geconcentreerde hoge kwaliteit product. Cordyceps extract is een zeer overwogen oud kruiden supplement.

Cordyceps Extract

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw